Barišiću nije do zajedničkog ručka s Hajdukom: To je sekundarna stvar

Četvrtak, 15. ožujka 2012. 16:12 Napisao/la  Z. G.

Želimo da to bude na korist nogometu. No, još uvijek ne znamo hoće li biti zajedničkog ručka. U petak će nam iz Splita javiti tko bi trebao biti u Hajdukovoj delegaciji, naglasio je Barišić

- Hvala Hrvatskom nogometnom savezu što se ponudio biti domaćin, ali još nismo sigurni hoće li doći do zajedničkog ručka, istaknuo je Dinamov predsjednik Mirko Barišić.
Tradicija zajedničkog objeda Dinamove i Hajdukove delegacije uoči derbija ipak je upitna. Ona, dakako, sugerira i prirodu odnosa „plavih“ i „bijelih“ pa je i Barišićev stav znakovit.

- Mislim da je taj ručak sekundaran u ovoj priči. Naša dva kluba uvijek su imali korektne odnose. I Dinamo i Hajduk trude se, zajedno s HNS-om, da se situacija normalizira. Želimo da to bude na korist nogometu. No, još uvijek ne znamo hoće li biti zajedničkog ručka. U petak će nam iz Splita javiti tko bi trebao biti u Hajdukovoj delegaciji, naglasio je Barišić.

Dinamo je ovom prilikom, svojevrsnim taktičkim manevrom, izbjegao domaćinstvo splitskoj delegaciji. Organizaciju je ponudio HNS.

- Pustimo ručak, bitno je da se veselimo derbiju. Koliko će gledatelja doći? Teško je biti prorok, ali nadam da će ljudi doći i uživati u korektnoj utakmici. Imamo kvalitetnu momčad, Hajduk ima vrlo dobre mlade igrače i nije ga lako pobijediti. Uvijek mi je žao što se oko našeg derbija ne stvara prava sportska atmosfera kao u europskim ligama. Vani su stadioni uvijek puni, tamo se ovakve utakmice smatraju velikim događajem. Volio bih da Maksimir i Poljud uvijek budu puni kada se igra derbi. Tako je bilo nekad. Teško mi je reći zašto više nije tako, to je već sociološko pitanje.

Može li rješenje problema biti formiranje regionalne lige?

- Hrvatska prvo treba srediti svoje nacionalno prvenstvo. To nam mora biti glavni zadatak. Za nas je idealan model u kojem bi prva i druga liga brojale po deset klubova. Kad sredimo domaće natjecanje, to će nam biti dosta, uz Ligu prvaka i Europsku ligu, zaključio je Barišić.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.