Arsene Wenger, trener Arsenala: Giroud nije zaslužio crveni karton, ali nismo bili dobri

Srijeda, 16. rujna 2015. 23:56 Napisao/la  SC

 Potajno sam se nadao da možemo napraviti čudo, rekao je Zoran Mamić

Zoran Mamić slavi najveću pobjedu u trenerskoj karijeri, Dinamo nikada u Ligi prvaka nije pobijedio jaču momčad od Arsenala:

- Presretan sam što smo pobijedili Arsenal u Ligi prvaka. Nakon dugo vremena ostvarili smo pobjedu. Enormna sreća, napravili su igrači sve što smo dogovorili. Potajno sam se nadao da možemo napraviti čudo jer sam znao kako rade i odrađuju zadatke. Nisam imao strah da bi se mogla dogoditi katastrofa i debakl. Znao sam da možemo fizički parirati. Tamo velika većina igrača u Premier ligi je skuplja i bolja. Dočekao ih je drugačiji Dinamo, koji može držati loptu. Hvala publici na bodrenju pa i kad je Arsenal pritiskao, rekao je Mamić.

Sada slijedi gostovanje u Munchenu:

- Moramo se prisjetiti prošlosti, uvijek smo prvu utakmicu dobro odigrali, pa bismo kasnije pali. Svjesni smo Bayernove snage. Svaki rezultat u Münchenu osim poraza bio bi iznenađenje. Nisu ni oni izvanzemaljci. Mogu i oni napraviti glupost kao Giroud sa crvenim kartonom. Sigurno da nam je crveni olakšao posao, kaže Mamić.

Arsene Wenger bio je vidno razočaran nakon poraza:

- Mislim da je prvi gol bio iz zaleđa, isto tako mislim da je Giroud nije zaslužio crveni karton. To je bila totalna slučajnost. Dogodilo se. Nije bilo namjerno, nije ga vidio. Ako ćemo tako suditi, trebalo je biti puno žutih kartona. Ali nismo bili dobri, upozoravao sam na dobar Dinamo, ali to očito nije bilo dostatno. Naravno, bilo je tu i naše krivice, međutim mislim da je bilo teško igrati s igračem manje nakon isključenja, rekao je Wenger.

Ključni trenutak:

- Presjekao nas je drugi gol. Nikako nismo smjeli dozvoliti takav skok, naša zadnja linija je totalno podbacila u toj situaciji, kaže Wenger.

Računica nakon poraza:

- Matematički možemo dalje, ali ako damo svoje najbolje. Nema se tu što reći, zaključke ćemo donositi nakon šest kola, još se ima tu igrati, zaključuje Wenger.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.