Apel iz Dinama: U pravnoj državi Hrvatskoj sudbina kluba ovisi o 340 registriranih huligana

Utorak, 20. kolovoza 2013. 15:57 Napisao/la  SC

Protiv nas je pokrenut disciplinski postupak i prijeti nam sankcija. Postoji mogućnost da nas izbace iz Lige prvaka, da je igrački izborimo, ali da nas onda huligani izbace, kaže direktor Dinama Tomislav Svetina

Tomislav Svetina, direktor Dinama, obratio se javnosti na redovitoj presici posvećenoj utakmici 4. pretkola Lige prvaka između Dinama i Austije Beč.

 

- Svi ste se pitali je li istina da je UEFA protiv nas pokrenula disciplinski postupak. Ja vam mogu potvrditi da jest. Protiv nas je pokrenut disciplinski postupak i prijeti nam sankcija. Postoji mogućnost da nas izbace iz Lige prvaka, da je igrački izborimo, ali da nas onda huligani izbace. Delegat utakmice nas je prijavio zbog rasističkog ponašanja određene grupe navijača. Imamo 340 evidentiranih huligana i zbog njih nas stalno kažnjavaju. Klub apelira na sve da u utakmici protiv Austrije Beč sve prođe korektno. Lige prvaka neće biti ako će se nastaviti sa ovakvim ponašanjem navijača. Nažalost, to je tako. Može momčad izgledat sjajno, možemo se svi složiti da je ovo u možda u zadnjih 15 godina najbolja momčad, ali nažalost moguće je da Dinamo neće biti sudionik Lige prvaka ili će se igrati pred praznim stadionom, kazao je Tomislav Svetina.

 

Dakle, ispada da sudbina Dinama u Ligi prvaka ovisi o ponašanju 340 registriranih huligana! U pravnoj državi Hrvatskoj sve je moguće.

 

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.