ANTE ČAČIĆ UOČI LIGE PRVAKA

Ove godine želimo pokoju premiju!

Ponedjeljak, 17. rujna 2012. 15:06 Napisao/la  ZG

Ovaj put nema Reala, nema ni Barcelone, Bayerna… Unatoč tome, ova je skupina možda čak i jača nego lani, kaže Čačić 

Je li moguće da Dinamo i utorak navečer dočeka s pozitivnim omjerom protiv Porta? U šest su dosadašnjih europskih okršaja triput pobijedili Zagrepčani, a dvaput Portugalci. No, ovo je ipak neki drukčiji Porto, znatno bolji nego u prethodnim dvobojima.

 

 Doduše, bio je snažan i onaj iz jeseni 1998. s kojim se tadašnja Croatia sučelila u Ligi prvaka. U Maksimiru je bilo 3-1 za „plave“, a Porto su predvodili Zahovič, Capucho, Doriva, Drulović… Dojam je da će ovaj put ipak biti nešto teže.

 

- Porto je godinama pri vrhu europskoga nogometa. Nama je cilj biti znatno bolji nego lani i vjerujem da imamo dovoljno aduta za to. Prošle smo sezone puno toga naučili, a velik je dio tih igrača i ostao na okupu. Uostalom, zadnju utakmicu koju smo izgubili bila je upravo ona protiv Lyona. Od tada još nismo upisali nijedan poraz! Ovaj put nema Reala, nema ni Barcelone, Bayerna… Unatoč tome, ova je skupina možda čak i jača nego ona u kojoj smo igrali lani, zagrmio je trener Dinama Ante Čačić.

 

Jače nego lani? To valjda znači da su Dinamovi igrači u međuvremenu trebali, ne samo puno naučiti, nego i magistrirati kako bi izbjegli lanjsku blamažu.

 

- Jasno je da ćemo skupo prodati kožu i bodove na svom terenu. Ne odričemo se želje da osvojimo i poneku premiju, poručuje Čačić.

 

  Momčad je gotovo kompletna. Za okršaj protiv Porta jedino ne kandidira ozliješeni Ivan Tomečak.

 

- Dinamo ima i širinu i kvalitetu. Još uvijek imam neke dvojbe oko početne postave, ali znam na koji ćemo način igrati. Nadam se da će nam i gledatelji puno pomoći, jer ipak mi predstavljamo hrvatski nogomet, kaže Čačić.

 

Na pravoj će kušnji biti obrambeni zid, dakle ponajprije Josip Šimunić i Tonel.

 

- Veseli nas dobra Šimunićeva forma. On i Tonel naš su oslonac, stožerni igrači. Kako se suprotstaviti Portu? Svima je jasno da nećemo moći igrati kao u HNL-u. Moramo biti usredotočeni i "živi" svih 90 minuta, nastojat ćemo da utakmica bude "dvosmjerna", moramo zabiti pogodak ili dva, smatra Čačić.

 

Nedavno je, na samome ždrijebu, mnogima prostrujala misao da ponajbolji  Portov napadač, "drski" Hulk mogao sam u Maksimiru zabiti pogodak ili dva. No, Hulk je u međuvremenu ipak prešao u ruski Zenit za čak 50 milijuna eura odštete.

 

- Mislim da im Hulk neće suviše nedostajati. Pa, svi su njihovi igrači kvalitetni, tvrdi Čačić.

 

Dinamu je lani u goste, na samome startu natjecanja, došao Real i pobijedio s 1:0. Štoviše, bilo je zanimljivo gledati kako Realovi igrači, nesigurni u konačnu pobjedu, kradu vrijeme… No, ta je utakmica bila netipična, jer Dinamo se kasnije pretvorio u "dvorsku ludu" Lige prvaka.

 

- Ma, ta je utakmica protiv Reala sve prevarila. Počeli smo suviše optimistično ulaziti u utakmice, očekivanja su porasla i završilo je najlošijim rezultatom u Ligi prvaka. Mi se sad želimo boriti za prezimljavanje u Europi, zaključuje Čačić.

 

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.