Ante Čačić uoči Kijeva: Problem je što u HNL-u nemamo pravu pripremu za Ligu prvaka

Ponedjeljak, 01. listopada 2012. 12:33 Napisao/la  ZG

Osnovni nam je cilj prezimiti u Europi. Ako u tome i ne uspijemo, a pritom učinimo sve što možemo, nećemo si ništa zamjeriti. Očekujem iskorak, kaže trener Dinama Ante Čačić uoči utakmice protiv Dynama Kiev

O Hajduku razmišljaju otprilike jednako koliko i o Vrsaru. Dinamovi su igrači razmontirali Hajduk u maksimirskom derbiju i sad im je osnovni cilj da na sličan način njih same ne razmontira - Dinamo Kijev. Imenjaci će se sučeliti u srijedu na kijevskom Olimpijskom stadionu u 2. kolu Lige prvaka.

 

- Ovoga smo ljeta protiv njih odigrali prijateljsku utakmicu na pripremama u Austriji. Jasno je da ona nije imala takav značaj, ali činjenica da smo ih pobijedili ipak dobro dođe, hrabri se Dinamov trener Ante Čačić.

 

Zagrepčani su, doduše, na pripremama znali pobjeđivati i Auxerre i Šahtar pa bi kasnije, u ozbiljnim dvobojima, prošli gore nego Hajduk u Maksimiru.

 

- Osnovni nam je cilj prezimiti u Europi. Ako u tome i ne uspijemo, a pritom učinimo sve što možemo, nećemo si ništa zamjeriti. Očekujem iskorak. Dinamo Kijev iskusnija je i vjerojatno bolja momčad od nas, ali mi smo u dobrom tonusu. Protiv Osijeka, Porta, Rijeke i Hajduka igrali smo dobro. Uostalom, nakon preokreta i dobre igre protiv Hajduka imamo se pravo nečemu nadati u Kijevu, dodao je Čačić.

 

U Ukrajini neće moći računati na ozlijeđenog Tomečaka, pod upitnikom je i Ibañez. Štoviše, problema imaju i Brozović s ozljedom stopala i vratar Kelava s virozom. No, obojica bi trebali biti spremni…

 

 - Ne možemo se isto ponašati u domaćoj ligi i u Ligi prvaka. Dakle, igrat ćemo drukčije nego protiv Hajduka. Problem nam je što u HNL-u nemamo pravu pripremu za Ligu prvaka, ali opet je činjenica da smo protiv Porta dobro izgledali u novoj formaciji, kaže Čačić.

 

A, jesu li uspjeli "pronjuškati" formaciju kijevske družine?

 

- Damir Krznar gledao ih je uživo, pogledali smo brojne video zapise… Ovih su dana promijenili i trenera što može imati utjecaj na momčad, bilo pozitivan ili  negativan. Najopasniji je njihov igrač Jermoljenko koji ordinira na desnoj strani. Preko njega idu sve akcije. Tu je, naravno, i naš Kranjčar koji često daje taj zadnji pas. Agresivni su, traže posjed već u našoj polovici, objašnjava Čačić.

 

Postoji li ideja da u Ukrajini ponovno uskoči tinejdžer Alen Halilović, koji je zadivio gledatelje na svojoj premijeri u subotu u derbiju?

 

 - Ubacili smo ga protiv Hajduka, jer je zaslužio upisati premijeru u derbiju. Vidjelo se da se radi o talentiranom dječaku s kojim ipak trebamo biti jako oprezni. I dalje će igrati za juniore, trenirati s nama i polako se privikavati na seniorski nogomet, zaključio je Čačić.

 

 

  

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.