Ante Čačić, trener Dinama: Postavit ćemo se goropadno i kroz dominaciju doći do onoga što nas zanima

Petak, 21. rujna 2012. 11:51 Napisao/la  Z. G.

Bit će mi važno vidjeti kako će momčad reagirati nakon europske utakmice, zbog toga je dobro što će u Rijeci biti pune tribine i dobra atmosfera, kaže Čačić

Ako prihvati modne navike Miše Krstičevića, Stanka Mršića i brojnih drugih kolega koji ne nose odijelo za vrijeme utakmice, Dinamov bi trener Ante Čačić komotno mogao izabrati neku od majica sa sloganom popularnog Grunfa iz stripa Alan Ford. U najavi subotnje utakmice protiv Rijeke na Kantridi Čačić je, upravo u grunfovskom stilu, ispalio:

- Uvijek je bolje pobijediti nego odigrati neodlučeno!

Toga se, dakle, nisu dosjetili čak niti tvorci kultnoga stripa - Magnus i Bunker. Bunker je, doduše, znao biti Čačićeva taktička opcija u dosadašnjim gostovanjima na Kantridi, dakle u doba dok je vodio druge momčadi. Štoviše, sadašnji  maksimirski trener nikad nije izgubio utakmicu u Rijeci.

- Nećemo ići ‘na glavu’ kao što su oni najavili, već ćemo ići - s glavom! Cilj je da iz utakmice izađemo "čitavi". Rijeka ovaj put jako puno očekuje od ove utakmice. Ima posve novu momčad, bit će sjajna atmosfera, a pritom je pobjedama protiv Hajduka i Slavena Belupa pokazala kvalitetu i podignula formu”, naglasio je Dinamov trener.

Nakon spomenute promućurne opaske o pobjedi i neodlučenom, najavio je i stil kojim kani do tri boda.

- Postavit ćemo se goropadno i kroz dominaciju doći do onoga što nas zanima. Bit će mi važno vidjeti kako će momčad reagirati nakon europske utakmice, jer baš je to bitan trenutak, dakle prebacivanje iz Lige prvaka na HNL. Upravo nam je iz toga kuta  dobro što će u Rijeci biti pune tribine i dobra atmosfera.”

Pritom je najavio da će na Kantridi imati osvježenja u svakoj liniji.

- U sastav polako uvodimo i oporavljenika Matea Kovačića, no nema razloga za žurbu. Sigurno je tek da će odigrati cijelu utakmicu u utorak u Kupu u Vrsaru.”

No, prethodno ipak treba pregrmjeti Rijeku. Čime će im doimaća družina najviše zaprijetiti?

- Rijeka je najopasnija u prekidima, jer do izražaja dolaze njeni visoki igrači. Na ruku joj, naravno, ide i atmosfera što, nažalost, mi u Maksimiru nemamo. Kako god, sad ulazimo u seriju utakmica koja će dosta toga reći o nama: prvo igramo na Kantridi, potom kod kuće protiv Hajduka nakon čega slijedi gostovanje u Koprivnici. To su, uz Dinamo, tri naše najbolje momčadi. Između je još i gostovanje u Kijevu u Ligi prvaka, zaključio je Ante Čačić.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.