Ante Čačić: Novinari se klade na „hendikep“ Dinama pa su nezadovoljni!

Četvrtak, 09. kolovoza 2012. 19:42 Napisao/la  Z. G.

- Namjerno izbjegavam spominjati imena, ali mogu reći da bih htio izbjeći Maribor. Razlog? Zato što smo blizu, susjedi, rekao je trener Dinama na pitanje o tome koga želi  4. pretkolu Lige prvaka

Igrači: Mi bismo najradije Maribor. Trener: Nikako ne bih Maribor. Dinamovi trudbenici, dakle, imaju oprečne želje uoči ždrijeba zadnjega, četvrtog pretkola Lige prvaka u petak. U bubnju će, dakle, biti Maribor, rumunjski Cluj, švedski Helsingborg, izraelski Hapoel Kiryat Shmona i ciparski AEL Limassol.

- Nositelji smo i u ždrijebu nema suparnika u odnosu na kojeg bismo bili u podređenom položaju. Namjerno izbjegavam spominjati imena, ali mogu reći da bih htio izbjeći Maribor. Razlog? Zato što smo blizu, susjedi… Ciparni? Oni bi bili vrlo neugodni, ali isključivo sam usredotočen na svoju momčad, vjerujem u nju i mislim da u dvjema utakmicama imamo velike šanse protiv svakog suparnika“, naglasio je Čačić.
 
No, dio je igrača, kako doznajemo, iskazao želju da im „šešir u Nyonu“ dodijeli upravo - Slovence. Ne znamo, doduše, kakve su želje suspendiranih Nikole Pokrivača i Sammira. Klub im je u četvrtak odrezao oštru kaznu: Pokrivač će svoj noćni provod na Krku platiti sa 20.000 eura dok će Sammir zbog ponovljenog slučaja iskrcati čak 270.000 eura.

- Zaslužili su kazne i vidljivo je da one nisu male. Nisu kažnjeni jednakim iznosom, s obzirom na to da je Sammir recidivist. Ma, ovo je zadnja opomena da nikome nećemo tolerirati takvu vrstu iskakanja. To je upozorenje svima, nema nedodirljivih. Momčad je na terenu odlično odgovorila, angažman je bio fantastičan“, dodao je Čačić.

Hoće li Sammir i Pokrivač kandidirati za prvenstveni okršaj protiv Splita u subotu u Maksimiru?

- Ovisi o njima. Trenirali su dobro, bit će u kombinaciji. Još ću vidjeti hoće li zaigrati od prve minute, ali participirat će u utakmici.“

Kako je momčad „participirala“ protiv Sheriffa? Za razliku od Sammira i Pokrivača, trenera možemo upitati kakvi su dojmovi nakon što je - prespavao noć?

- Gledao sam snimku prvoga poluvremena i vidio da je to bilo jako dobro. Ponekad na samoj utakmici gledaš raširenih očiju ili ponekad zažmiriš pa ne vidiš sve najbolje. Ali, snimka otkriva da je stvarno bilo jako dobro. Imali smo kontrolu igre i pamet. Da smo bili precizniji mogli smo i podebljati rezultat. Naše su pripreme usmjerene tako da najbolji budemo u četvrtom pretkolu i vjerujem da će biti tako. Uostalom, to mi sugeriraju i ponašanje određenih igrača i njihova forma koja je u usponu. Konkretno, Šimunić je sve bolji, imao je male frustracije zato što nije igrao za reprezentaciju, ali sad se diže i jedan je od razloga mojeg optimizma. Pokrivač se diže, Beqiraj ulazi u formu, Rukavina se još ranije doveo u zadovoljavajuće stanje… To veseli! Uostalom, protiv Sheriffa smo igrali bez Vrsaljka, Kovačića, Sammira i Pokrivača, ali momčad je dobro izgledala i čak ostavila najbolji dojam ove sezone.“
 
Glavni je dojam da je Dinamo dosad imao i puno sreće.

- Sreća je uvijek dobrodošla. Međutim, nju treba znati i moći isprovocirati Kad se ona često spominje, onda vjerojatno iza toga stoji nešto drugo. Optimist sam, jer znam što, kako i s kim radim, istina na kraju uvijek pobijedi, tako će biti i ovaj put. Gledajte, kad god nekoga uvedem s klupe pa taj igrač postigne pogodak, kažu 'evo, Čačić je imao sreću'.

Ispada da pogodak u 98. minuti protiv bugarskog Ludogoreca u prošlom pretkolu nije sreća.

- Prije toga je bugarski igrač dohvatio loptu rukom kad je zabio za 2:1. U prvoj je utakmici Tomečak imao šansu i nije zabio… Ako je ovo na kraju bila sreća, onda je ono bio peh. Ne bismo zabili da nismo znali da možemo zabiti. Na tribinama je tada protiv Ludogoreca bila silno negativna energija koja se spustila i do nas dolje na terenu, ali momčad je zadržala mirnoću i zato je pobijedila. Uostalom, u puno smo utakmica pobijedili pogocima u drugom poluvremenu. To je kvaliteta. Mi u zadnjim minutama nismo gubili već pobjeđivali, to je velika razlika.“

Tada se Čačić malo zamislio i - ispalio:

- Ma, najgore je kad novinari igraju kladionicu i ne pogode rezultat, a obično se klade na Dinamovu pobjedu u 'hendikepu' pa nakon toga udri po treneru i igračima. Iako, tko se kladio na Dinamov 'hendikep' često je dobivao“, dodao je Čačić.

 

 

 

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.