Ante Čačić: Moji igrači ne znaju što je to obrana

Nedjelja, 04. ožujka 2012. 15:03 Napisao/la  Z. G.

Na trenutke se činilo da je Dinamo, baš kao i kup dvoboju protiv Istre, zamijenio domaćinstvo. Osijek je u Maksimiru povremeno izgledao kao - domaćin.

- Lopta nam ide brže, ali suparnici nam stvaraju više prilika, procijedio je Dinamov trener Ante Čačić dan nakon skromne pobjede protiv Osijeka u Maksimiru. Štoviše, Osječani su kod 0:0 propustili realizirati jedanaesterac, u drugom su poluvremenu lovili izjednačenje i pogodili stativu, njihov je napadač Maglica dvaput „opržio“ dlanove vratara Kelave na samoj gol-liniji… Na trenutke se činilo da je Dinamo, baš kao i kup dvoboju protiv Istre, zamijenio domaćinstvo. Osijek je u Maksimiru povremeno izgledao kao - domaćin.

{jb_blackbox-right}Je li mladi Josip Pivarić istisnuo Luisa Ibaneza iz udarne Dinamove postave? Protiv Osijeka su obojica zaigrali u početnoj postavuim, ali na poluvremenu je Ibanez skliznuo na klupu, a Pivarić preselio na njegovo mjesto na lijevu stranu obrane
- Ibanez je zanimljiv igrač, atraktivan, postigao je i dosta pogodaka, skrenuo pozornost na sebe. Nije izvan momčadi, nije diskreditiran, ali ima obavezu, kao i svatko drugi, staviti se u kontekst momčadi. Igra na poziciji na kojoj mora dati puno više u fazi obrane. On to može i čekam da napravi iskorak. Jeste li ga vidjeli nedavno u Puli? Ma, ne trebam ni govoriti. Istrin Henri Belle neugodan je igrač, svugdje radi probleme, velika je opasnost za svaku momčad i neozbiljno je ako ga ne nastojite limitirati, kaže Čačić.{/jb_blackbox-right}

- Neki Dinamovi igrači nisu naviknuli igrati obranu! Neću ih imenovati, ali problem postaje izraženiji ako se to događa igračima koji bi baš trebali igrati obranu. Postoje dijelovi igre u koji nam nisu išli. Nismo se dobro snalazili u napadima tri na dva, centaršutevi uglavnom nisu bili upotrebljivi, problem su bile i reakcije u obrani kad igrači zatvaraju napade s pogrešne strane…, istaknuo je trener Čačić.

Dinamov Brazilac Sammir u nedjelju je prvi put ove godine vježbao u punome pogonu. Trener Ante Čačić priključio ga je treninzima udarne momčadi. Bude li u ponedjeljak i utorak izdržao napore, u srijedu će protiv Istre u kup utakmici u Maksimiru biti na klupi.
- Vrlo bih ga rado koristio u toj utakmici. Dobro je što nam se vraća i Milan Badelj, nadam se da će on biti 100 posto spreman, dodao je Čačić.

Na opasku da su precizni centaršutevi i zatvaranje s prave strane segmenti igre koje je valjalo uvježbati još u omladinskoj školi, Čačić je kratko uzvratio:

- Da, jesu, slažem se s vama. To, slažemo se, nije pitanje za mene.

U srijedu će u Maksimir, formalno u statusu domaćina, svratiti Istra u uzvratnom dvoboju četvrtfinala Kupa. U prvom je okršaju bilo 1:1.
- Nama će vjerojatno svaka utakmica biti ovakva kao protiv Osijeka. U srijedu nas opet čeka ozbiljan suparnik. Istri odgovara i 0:0 pa mislim da će se zatvoriti i osloniti na kontre. Mi moramo biti dovoljno agresivni i strpljivi.

 

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.