Ante Čačić: Hajduku nedostaje kontinuitet u selekciji

Utorak, 13. ožujka 2012. 17:02 Napisao/la  Z. G.

Od Hajduka se puno očekuje, a i ja sam očekivao da ćemo u ovom derbiju biti bodovno bliži jedan drugome. Ipak, uvijek isključivo razmišljam o sebi i svojim igračima, rekao je Ante Čačić

Hajduk nema što izgubiti i u komotnoj je situaciji, istaknuo je Dinamov trener Ante Čačić, koji je sve misli kanalizirao ka subotnjem maksimirskom derbiju.

- Očekujem otvorenu igru, na dva gola, a to dosad baš i nije bio slučaj. Publika bi trebala doći na svoje. U Hajduku je puno kvalitetnih pojedinaca, a protiv Zagreba su u Kranjčevićevoj pokazali da mogu odigrati jako dobru utakmicu. Gledao sam i njihov zadnji derbi protiv Splita.

Čačić je odbio komentirati tezu da je u toj utakmici splitski sudac Gabrilo poštedio Anasa Sharbinija žutoga kartona unatoč grubom startu kojim je „katapultirao“ suparničkog braniča. Eventualni žuti karton bi značio da Sharbini mora propustiti derbi.

- Tako je to komentirao Alojzije Šupraha u TV analizi, bio je to start na centru, sudac to nije vidio kao žuti karton i ne bih to komentirao. Hajduk je u prvom poluvremenu bio jako dobar, ali nije realizirao prilike. Da je Split bio precizniji u završnom pasu mogao je već u prvom poluvremenu riješiti utakmicu.

Iako Čačić ne želi previše pričati o Hajduku, pokušao je izdvojiti glavne razloge stagnacije "bijelih“.

- Hajdukov je problem što nema kontinuitet u selekciji i što često mijenja trenere. Sve se to odražava na igre momčadi i na stabilnost pojedinca. Od Hajduka se puno očekuje, a i ja sam očekivao da ćemo u ovom derbiju biti bodovno bliži jedan drugome. Ipak, uvijek isključivo razmišljam o sebi i svojim igračima, naš je cilj jasan, a to je da momčad iz dana u dan izgleda sve bolje, da se igrači približe željenoj formi i da usput ne zanemarimo dinamiku osvajanja bodova, zaključio je Ante Čačić.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.