Liga prvaka: Dinamo u drugom dijelu utakmice nestao s maksimirskog travnjaka

Utorak, 15. kolovoza 2023. 22:04 Napisao/la  SC

Dinamo u prvom dijelu naglašeno dominirao, u nastavku samo zahvaljujući Livakoviću hrvatski prvak na kraju dobro rezultatski prošao

Petković i Bulat
Petković i Bulat

AEK je stekao prednost (2:1) nakon prve utakmice 3. pretkola Lige prvaka odigrane u Maksimiru.

Dinamo je puno bolje izgledao u prvom dijelu (5/1 udarci u okvir vratiju), kada je posjedom lopte dominirao i stvorio nekoliko šansi, dvije najbolje nisu iskoristili braniči Ristovski i Mihajličenko.

U 16. minuti Ristovski je u glavu napucao Mihajličenka, koji u sudačkoj nadoknadi nije iskoristio najbolju priliku Dinama do odmora nakon što se driblingom otvorio za udarac s 10 metara.

AEK je do odmora uputio jedan udarac u okvir, ali je taj bio daleko najopasniji: Livaković je obranio zicer, kada je Garcia sam ušao u kazneni prostor slijeva u 16. minuti.

Dinamo je u vodstvo došao sjajnim Bulatovim pogotkom iz slobodnog udarca - 1:0.

U nastavku utakmice AEK je izgledao puno bolje (6/1 udarci u okvir vratiju), posebice prvih petnaestak minuta, kada Dinamo pod pritiskom nije mogao izaći iz zadnje trećine.

Moćnije su djelovali igrači AEK-a, koji do prvog pogotka stigli nakon klasičnog visokog presinga: Mišić je izgubio loptu u pokušaju izlaska, lopta je došla do Zubera, koji se znalački oslobodio dvojice igrača Dinama prije nego što je loptu poslao u malu mrežicu - 1:1.

Nakon pogotka Dinamo je u kratkom razdoblju uspostavio ravnotežu, Emreli (63) je glavom loptu poslao na gredu, AEK je zadnjih petnaestak minuta opet dignuo ritam, opet je grčka momčad izgledala čvršće i brže što se na kraju isplatilo.

U 90. minuti Galanopoulos je postigao pogodak na postavljenu obranu obranu Dinama, stvorio je AEK još nekoliko izglednih situacija.

Na kraju je neočekivano potpuno pala koncentracija igrača Dinama, Livaković je u sudačkoj nadonadi osujetio čak tri izgledna pokušaja AEK-a (Vida 2, Amrabat).

Samo zahvaljujući Livakoviću, Dinamo je na kraju dobro rezultatski prošao.

DINAMO: Livaković, Moharrami, Ristovski, J. Šutalo, Mihajličenko, Ljubičić, Bulat (71 Sučić), Mišić (83 Kaneko), Špikić (46 Emreli), Ivanušec (71 Baturina), Petković

AEK: Stanković, Sidibé, Vida, Moukoudi, Hajsafi, Szymański (82 Mantalos), Jønsson (67 Galanopoulos), Elliason (56 Amrabat), Zuber (82 Araujo), Pineda (83 Pizarro), Levi García

Prva utakmica 3. pretkola Lige prvaka: Dinamo - AEK 1:2 (Bulat 39/Zuber 59, Galanopoulos 90)

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.