Liburnija kup: Željko Obradović zakazao predavanje otvoreno za javnost

Utorak, 24. kolovoza 2021. 17:26 Napisao/la  KS

Sva četvorica trenera, Jovanović, Golemac, Petrović i Obradović pristali sudjelovati na seminaru  otvorenom za javnost

Željko Obradović
Željko Obradović

Od 1. do 3. rujna Opatija će biti domaćin Liburnija kupa, košarkaškog turnira što će okupiti eminenta imena europske košarkaške scene.

U srijedu, 1. rujna od 17 sati u dvorani Marino Cvetković zaigrat će prvo Olimpija Cedevita protiv Carpegna Prosciutta, od 20 sati na rasporedu je utakmica između Cibone i beogradskog Partizana.

Finale je na rasporedu u petak od 20 sati, utakmica za treće mjesto igra se od 17 sati.

Četvrtak je slobodan dan, iako će i četvrtak ponuditi pravu košarkašku poslasticu svim ljubiteljima kraljice igara.

Naime, od 16 sati u dvorani Marino Cvetković započet će seminar za trenere, predavanje što neće biti namjenjeno samo i isključivo trenerima i košarkaškim djelatnicima, već će biti otvoreno za sve one koji žele poslušati što o košarci imaju za reći Vlado Jovanović (Cibona), Jurica Golemac (Cedevita Olimpija), Aleksandar Petrović (Carpegna Prosciutto) i Željko Obradović (Partizan).

Jovanović će svoje predavanje imati od 16 sati, Jurica Golemac na rasporedu je od 16.45 sati, Aleksandar Petrović na scenu stupa u 17.30 sati, od 18.15 sati rezervirano je 45 minuta za Željka Obradovića.

Budući da je zaista iznimna rijetkost nazočiti Obradovićevu predavanju, jedinstvena je ovo prigoda za sve košarkaške zaljubljenike, jedan od najboljih trenera današnjice koji je čak devet puta osvajao europski naslov.

Prvi put učinio je to 1992. godine, kada je započeo vodio momčad Partizana u koje se ove sezone vratio u 61. godini.

Osim s Partizanom, Obradović je bio prvak Europe s Joventutom, Real Madridom, pet puta s Panathinaikosom i jednom s Fenerbahčeom.

Povrh toga s reprezentacijom Srbije osvojio je olimpijsko srebro, europsko zlato, u finalu svjetskog prvenstva srušio je Dream Team...

Obradovićevo, kao i sva ostala predavanja, trajat će 45 minuta, školski sat košarke koji se ne propušta.

Organizator Liburnija Kupa i ovog jedinstvenog košarkaškog seminara je Društvo za sportsku rekreaciju Marinovi prijatelji.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.