Velimir Perasović: Ako ne krene dobro, dobit ću po glavi i toga sam svjestan

Ponedjeljak, 02. ožujka 2015. 16:19 Napisao/la  SC

Mene ne zadovoljava da radim dva mjeseca, a ostatak godine filozofiram. Moje ambicije se zato svode i na to da vodim neki klub, kaže novi izbornik

Velimir Perasović novi je izbornik reprezentacije Hrvatske. Perasović je u ponedjeljak službeno predstavljen u prostorijama HKS-a, ugovor je potpisao do kraja Eurobasketa 2015. u Hrvatskoj s mogućnošću produljenja istoga.

- Svaki Hrvat želi biti izbornik, za mene je ovo velika čast. Nisam imao nijednu dvojbu. Kada me Danko Radić nazvao, nisam dvojio. Pitanje je bilo samo što će biti s mojim statusom u Valenciji. Imam velike ambicije i želje da napravimo bolje rezultate. Radit ćemo, dat ćemo sve od sebe, ambicije su najveće što mogu biti. U ovom momentu imamo određeni broj igrača koji su prepoznatljivi svima, no imam u planu i nove igrače. Fokus je trenutno na praćenju igrača, jer ih nisam imao vremena gledati osim u navijačkoj ulozi. Sada imam vremena. U reprezentaciji moraju igrati najbolji, oni koji mogu donijeti najbolji rezultat. Trenutno vam ne mogu kazati koja su to imena, ali u glavi imam popis, koji nije definitivan. I nikada neće biti. Što se Amerikanaca tiče, jedan od naših bit će u reprezentaciji. Ne znam hoće li oni to htjeti, ali smatram da po kvaliteti imaju mjesto unutra, odnosno jedan od njih, rekao je novi izbornik koji je ostavio mogućnost angažmana u klubu:

- Financije u reprezentaciji nisu bile predmet razgovora. Mene ne zadovoljava da radim dva mjeseca, a ostatak godine filozofiram. Moje ambicije se zato svode i na to da vodim neki klub, ali ne mogu sada prejudicirati, kazao je Perasović koji je izbjegao komentar mandata Jasmina Repeše:

- Ne mogu komentirati moje prethodnike. Nitko ne može poreći da je Repeša vrhunski trener, bilo je fenomenalnih, kao i nekih manje dobrih stvari. Iman neke ideje i njih ću provoditi. Svaki trener radi na svoj način. Ja nisam sličan nijedan drugom treneru, a sada nije vrijeme za detalje. Nisam prijatelj s Repešom da se čujemo svaki dan, ali i ne moramo biti prijatelji da bismo radili u interesu hrvatske košarke. Nisam se čuo s njim, kaže Perasović.

U najavi Eurobasketa novi izbornik kaže sljedeće:

- U Europi odskaču Francuzi i Španjolci, a ostale uvijek mogu odskočiti. Među njima smo i mi. Svi smo željni medalje, ali je li to moguće, pokazat će vrijeme. Činjenica je da ovisiš o jednoj i dvije utakmice... Bitno je da momčad igra dobro, onda imate pravo razmišljati o rezultatu. Imamo kostur momčadi za visoki nivo, ali tko može u ovom momentu reći da idemo po medalju. Postigli smo već to da 20 tisuća ljudi dođe u Arenu, sjećate se trice Kecmana... Za mene je to bila jedna od najljepših sezona u životu. I moj 13-godišnji sin kaže mi: "Lako mi je bilo dok si bio u Španjolskoj, ali sada u Hrvatskoj, svi moji prijatelji će pratiti i gledati..." Bit će poseban gušt igrati pred našim navijačima. Veseli me što imam podršku navijača, ali ako ne krene dobro, dobit ću po glavi i toga sam također svjestan, zaključuje Perasović.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.