San ili java hrvatskih košarkaša, Zlatarna Celje dizajnirala medalje za Europsko prvenstvo

Petak, 20. rujna 2013. 15:10 Napisao/la  SC

Zlatna, srebrna i brončana medalja daju dojam složenosti u dva dijela koji čine cjelinu i na simboličan način zaokružuju uspjeh

Zlatarna Celje dizajnirala je medalja za Europsko košarkaško prvenstvo.  Odličja za najbolje košarkaše Europe izrađena su s iznimnom pozornošću. Dizajneri su stvorili su jedinstven, simboličan i sofisticiran dizajn. Medalje su promjera 80 mm i težine 210 grama s pročišćenim linijama i ergonomskim dizajnom za ugodan osjećaj prilikom dodira. Dizajn potpisuje dizajnerica Zlatarne Celje Desiree Kolarec.

Zlatna, srebrna i brončana medalja daju dojam složenosti u dva dijela koji čine cjelinu i na simboličan način zaokružuju uspjeh. Raznolika linija koja razdvaja različite radne površine stilizira Triglav kao najistaknutiji dio Slovenije. Ovaj najviši slovenski planinski vrh na jedinstven način prikazuje priču o grafičkom dizajnu, ukazuje na vezu između neba i zemlje te između sporta i pobjede.

Dizajn također naglašava reljefni prikaz koji ilustrira tipičnu strukturu košarkaške lopte, što se najbolje osjeti prilikom dodira medalje.

I zaključno, na stražnjoj strani medalje ugravirana su imena svih gradova domaćina – Celja, Jesenica, Kopra i Ljubljane, kao i logo EuroBasket 2013.

Putem duboke simbolike i jedinstvene strukture medalje će biti upisane uz bezvremenski osjećaj trijumfa koji će osvajačima ostati na ponos i trajnu uspomenu.

Hoće li hrvatski košarkaški s medaljama oko vrata ostati upisani u bezvremenskom osjećaju trijumfa….

 

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.