Pripremna utakmica: Hrvatska slavila protiv Izraela na ulazu u posljednji tjedan priprema za EP

Petak, 28. kolovoza 2015. 22:08 Napisao/la  SC

Pripremna utakmica: Hrvatska - Izrael 86:76 (18:17, 16:26, 24:17, 28:16). S devet pobjeda iz jednakog broja utakmica Hrvatska ulazi u završnicu priprema za Eurobasket

Pripremna utakmica košarkaša

HRVATSKA - IZRAEL 86:76 (18:17, 16:26, 24:17, 28:16)

Arena Zagreb. Gledatelja 4.000

Suci: Srđan Dožai i Josip Radojković (Hrvatska), Aare Haliko (Estonija)

HRVATSKA: Tomić 11, Rudež 15, Stipčević 15, Ukić 12, Simon 11, Šakić, Draper, Zubčić 3, Bilan 4, Žorić 8, Hezonja 7

IZRAEL: Nissim, Yivzori 12, Dawson 4, Mekel 4, Elyahu 4, Casspi 23, Limohad, Kadir 6, Ohayon 9, Chubrevich, Green, Fischer 10, Rothbart 4, Blayzer, Timor

Slobodna bacanja: Hrvatska 20-27 Izrael 14-18. Trice: Hrvatska 12-29 Izrael 6-11

Skokovi: Hrvatska 27 Izrael 31. Izgubljene lopte: Hrvatska 14 Izrael 20

S devetom pobjedom u jednakom broju pripremnih susreta hrvatska je košarkaška reprezentacija završila službeni dio priprema za Eurobasket. Smotra najboljih momčadi Starog kontinenta kreće za devet dana, Hrvatska je u zadnjoj prijateljskoj utakmici svladala Izrael rezultatom 86:76. Nije bilo lagano, Izraelci su se kao i Estonci prije dva dana pokazali čvrstim protivnikom, ali momčad Velimira Perasovića nije bila kompletna. Još se od ranije ozlijedio Marko Tomas, popisu nakratko odustnih pridodani su Bojan Bogdanović i Dario Šarić, no svi bio ni trebali biti spremni uoči početka Europskog prvenstva.

Hrvatska je pokazala raznovrsnu igru, uvježbane su prvenstveno mnoge varijacije u obrani, zonske formacije i tražen adekvatan učinak u skoku dok je u napadu tražena prava petorka u odsutsvu čak četiri igrača. Trojcu ozljeđenih brzo se u 'čekaonici' priključio Mario Hezonja koji je u prvih pet minuta sakupio tri osobne pogreške.

Dok se roster tražio i oblikovao Izraelci su vodili, imali čak i devet poena prednosti na poluvremenu no početkom četvrte četvrtine Hrvatska je velikom serijom prelomila susret u svoju korsit. Najzaslužniji za preokret bili su Stipčević i Rudež koji su tricama izludili Izraelce koje je šut služio samo u prvom poluvremenu kada su s linije tri poena imai šest ubačaja iz osam pokušaja.

U tjednu koji slijedi momčad će imati dovoljno vremena za kvalitetan odmor i dostizanje optimalne razine svježine koja je potrebna da se iznese turnir na kojem će sve ukupno biti odigrano devet susreta u petnaest dana. Petoga dana rujna u 21 sat na rasporedu je prvo kolo Europskog prvenstva u kojem Hrvatska igra protiv Slovenije.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.