PODCAST Veljko Mršić: Preuzeo sam Zadar jer mi je to bila zanimljiva ideja

Ponedjeljak, 29. lipnja 2020. 19:56 Napisao/la  SC
Veljko Mršić
Veljko Mršić Foto: HKS

Novi dan, novi podcast Sportkluba u kojem je naš košarkaški znalac Marin Mrduljaš Babo ugostio izbornika hrvatske košarkaške reprezentacije i novog trenera Zadra Veljka Mršića.

Prije nekoliko dana objavljeno je da je Mršić uz funkciju izbornika postao i novi trener Zadra te je u našem podcastu svom dobrom prijatelju otkrio kako je do toga došlo.

Pričalo se o još mnogo tema, naravno i o hrvatskoj reprezentaciji i kvalifikacijama za Olimpijske igre i Europsko prvenstvo.

SPORTKLUB: Vi ste jedini trener koji je u Hrvatskoj vodio Cibonu, Zadar, Split i Cedevitu. Aktualni ste izbornik, kako to da ste prihvatili poziv Zadra koji je u dosta teškoj situaciji?

MRŠIĆ: Preuzeo sam Zadar jer mi je to bila zanimljiva ideja, Zadar mi je uvijek bio privlačan klub i uvijek kada sam gostovao tamo kao igrač i trener osjećao sam zavist zbog podrške koju imaju od svojih navijača. Uvijek sam bio optimist i vjerujem da se može napraviti nešto dobro tamo. Napravio sam dobru analizu i na osnovu toga sam odlučio preuzeti Zadar. Znam da neće biti lako, ali bit će vrlo izazovno.

SPORTKLUB: Zadar je grad košarke. Tamo je košarka doručak, ručak i večera. Bit će tamo mnogo posla, nekoliko ključnih igrača poput Mavre i Vukovića je ostalo, ali trebat će dovesti još nekoliko dobrih igrača.

MRŠIĆ: Momčad treba oformiti. Klub je dogovorio ostanak Mavre i Vukovića, uz Gilberta, Junakovića tu ima još igrača pod ugovorom s kojim treba vidjeti što će biti. Ideja je da potpišemo neke hrvatske igrače, ali opcija su i Amerikanci koji ako dođu moraju biti pojačanja za klub.

SPORTKLUB: Kakva je situacija s financijama u Zadru?

MRŠIĆ: Želio bih pohvaliti upravu koja već dvije sezone ispunjava svoje obaveze prema igračima i stručnom stožeru vrlo korektno i na vrijeme. Siguran sam da će se tako i nastaviti.

SPORTKLUB: Kako komentirate izjavu Dominika Mavre koji je nakon produljenja ugovora rekao da želi da Zadar osvojio prvenstvo i Kup? Pojačala se Cibona s Nakićem i Drežnjakom, Split će biti jači nego prošle sezone...

MRŠIĆ: Mavra je vođa momčadi i ima sampouzdanja što meni apsolutno ne smeta. Međutim, idemo korak po korak, moramo prvo oformiti momčad i fokus je na procesu, a ne na krajnjem cilju.

SPORTKLUB: Roko Leni Ukić je uvelike pomogao mlađim igračima u tim utakmicama. Kako komentirate njegovu igru i liderstvo?

MRŠIĆ: S Rokom sam puno razgovarao prije tih utakmicama i rekao sam mu da je puno iskusniji i da mora voditi momčad. Napravio je vrhunski posao za nas, bio je strašno pozitivan i pomagao je suigračima, a neki Roko Ukić od prije desetak godina bio vjerojatno bio nervozan. Zaista je bio pravi lider i kapetan, ali rekao sam mu da mi je jako bitan bez obzira na minutažu. On nam je stvarno bio veliko pojačanje jer smo imali neiskusnu momčad

 
loading...