Predrag Šarić: Neshvatljivo mi je da Dario kaže da je odigrao korektnu utakmicu

Utorak, 12. rujna 2017. 15:39 Napisao/la  SC

Valja biti objektivan i kazati da je odigrao katastrofalno. On je igrač od 20 poena i desetak skokova i asistencija, ali ga nije bilo na terenu, kaže Predrag o Dariju

Dario i Predrag Šarić
Dario i Predrag Šarić Foto: www.sibenikin


Predrag Šarić, šibenska košarkaška veličina  svojedobno je bio suigrač Dražena Petrovića. Nekada igrač osebujna karaktera ne bježi pred istinom ni kada je u pitanju rođeni sin Dario.  

– Osim Bojana svi su se nakon utakmice uvukli u sebe, pobjegli. Neshvatljivo mi je da Dario kaže da je odigrao korektnu utakmicu, da su dali sve od sebe. Nisu, odigrali su bez energije, bez srca. Ne razumijem taj izostanak samokritike kod njega, kaže Predrag Šarić o sinu.

 O igri naše reprezentacije Šarić kaže sljedeće:

– Dojam je bio da se dižemo u formi. Odigrali smo dobru utakmicu protiv Španjolske i jako dobro protiv Češke, koja možda nije pravo mjerilo, ali nam je ta utakmica probudila optimizam. Dva su ključna razloga poraza od Ruesije. Prva je loša obrana, pogotvo ona na Švedu, a drugi je loša Darijeva igra. Valja biti objektivan, pogledati istini u oči i kazati da je odigrao katastrofalno. On je igrač od 20 poena i desetak skokova i asistencija, ali ga nije bilo na terenu. Nije Aco kriv. Rusi su dobro snimljeni, Petrović za pomoćnika ima čovjeka koji zna Šveda iz Himkija, koji zna za što je sposoban, ali je reakcija na parketu bila očajna.  Ovo nije slučajno, to nam se dešava iz natjecanja u natjecanje. Srbi u Riju, pa Česi na prošlom Europskom, sada Rusi, pa još niz primjera prije toga. Zašto nam se to događa odgovor bi trebao dati netko drugi, ali ne smijemo bježati od istine, od činjenica. Šteta, imali smo neloš ždrijeb. Grci nisu ništa posebno, dakle, imali smo polufinale na dlanu, kazao je Šarić za šibenski portal.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.