Kruno Simon nakon ispadanja: Ovo je jedan od najtežih dana u mojoj košarkaškoj karijeri!

Nedjelja, 13. rujna 2015. 14:04 Napisao/la  SC

Apsurdno je analizirati utakmicu koju ovako izgubiš. Puno toga nije funkcioniralo. Nemojte očekivati da upirem prstom u bilo koga, nije krivac jedan, izgubili smo kao ekipa, rekao je kapetan Roko Ukić.

Hrvatska košarkaška reprezentacija porazom od Češke oprostila se od natjecanja na Europskom prvenstvu već u osmini finala. Osim samog poraza najviše boli način na koji se do njega došlo, Ukić, Šarić i ostatak ekipe nisu pokazali ništa što bi naložilo da zaslužuju biti u društvu osam najboljih europskih momčadi. Od samog početka utakmica je krenula u krivom smjeru, vrhunac bezidejnosti i beskrvnosti dosegnut je u trećoj četvrtini kad su Česi u jednom navratu imali i trideset poena prednosti.

- Ovo je jedan od najtežih dana u mojoj karijeri. Najgori dan otkad igram košarku. Nemam pojma što bih rekao. Glavno je pitanje jesmo li ovo mogli očekivati od nas, a ne jesu li nas Česi iznenadili. Igrali su kao ekipa od prve minute. Zasluženo idu u čevrtifnale, slomljen je bio Kruno Simon, koji zbog ozljede gležnja nije završio utakmicu.

Nije Simon znao što reći, a nije niti Luka Žorić. Glavni centarski dvojac bio je potpuno zaustavljen od strane suparnika pa je dobar dio igre u drugom poluvremenu pripao Miri Bilanu. Ništa nije moglo spriječiti visok poraz, pa niti serija kroz treću i četvrtu dionicu kojom je zaostatak smanjen na trinaest poena uoči posljednje četiri i pol minute.

- Očekivali smo nakon Gruzije bolju utakmicu, ali taj poraz nema veze. Ovo je nokaut faza. Česi su bili korak ispred nas, čitali su sve naše akcije, jako su se dobro pripremili. Kada smo puknuli, nije bilo nazad. Ružno je ovo izgledalo, rekao je Žorić.

Kapetan reprezentacije Roko Leni Ukić samo je poduvkao crtu na još jedan podbačaj generacije koja je imala potencijal za vratiti Hrvatsku u sam europski vrh. No, ostala je u prosjeku sredine, vjerojatno i bez nastupa na kvalifikacijskom turniru za Olimpijske igre sljedeće godine.

- Ovo je jedna od gorih utakmica otkako sam u reprezentaciji. Radil smo prednost cijelo ljeto na energiju, danas to nismo mogli jer su Česi bili fizički moćni, a mi nismo bili pametniji. Gubili smo lopte, oni su radili kontre, a mi u napadu nismo imali nikakvu ideju. Apsurdno je analizirati utakmicu koju ovako izgubiš. Puno toga nije funkcioniralo. Nemojte očekivati da upirem prstom u bilo koga, nije krivac jedan, izgubili smo kao ekipa, rekao je Ukić.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.