POVIJESNI USPJEH

Hrvatske košarkašice prvi put na Olimpijskim igrama

Petak, 29. lipnja 2012. 15:21 Napisao/la  SC

Hrvatska - Kanada 59:56. Hrvatska ostvarila treću pobjedu na kvalifikacijskom turniru u Ankari

Hrvatske košarkašice ostvarile su plasman na Olimpijske igre u Londonu nakon što su ostvarile i treću pobjedu na kvalifikacijskom turniru u Ankari. Nakon Mozambika i Južne Koreje Hrvatska je četvrtfinalu nakon velike borbe pobijedila reprezentaciju Kanade 59:56, ostvarivši povijesni plasman na najveći sportski događaj godine.

U samoj završnici mirne je ruke bila najiskusnija u hrvatskim redovima Sandra Mandir, koja je s tri realizirana slobodna bacanja selekciju Stipe Bralića pogurnula prema Londonu. U redovima hrvatske selekcije najefikasnija je bila Jelena Ivezić s 12 postignutih koševa, a odlično ju je pratila Marija Vrsaljko s 10 koševa. Hrvatske su košarkašice do pobjede stigle najviše zahvaljujući odličnoj obrani, budući da su u napadu imale čak 17 izgubljenih lopti, dok su tricu gađale 2-13.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.