Jasmin Repeša okrivio mentalitet: Kada bih mogao birati, nikada se bih rodio na Balkanu

Ponedjeljak, 01. rujna 2014. 18:09 Napisao/la  P. M.

 Mučilo je to mnoge trenere prije mene, rekao je iRepeša

U sedmoj minuti utakmice trećeg kola Skupine B Svjetskog prvenstva Hrvatska je posljednji put vodila protiv Senegala. Bez podcjenjivanja, osim dva košarkaša te zemlje koja igraju u sjevernoameričkim klubovima, trebala je to biti lagana utakmica, možda poslužiti za hvatanje uvijek neophodnog samopouzdanja na turnirskim natjecanjima. Ponovno je probleme činio skakački do igre, iako su naši košarkaši znali da im najveća opasnost prijeti od njihovog skoka i iznimno atletske igre.

- Poraženi smo, najvažnije je da ćemo do kraja natjecanja u skupinama odlučivati sami o sebi. Ovaj nas poraz i ne mora skupo stajati, ali ne mogu ga ne prokomentirati. Za sve je kriv naš balkanski mentalitet, kada bih morao birati nikada se ne bih rodio na Balkanu. Mučilo je to mnoge trenere prije mene, rekao je izbornik Jasmin Repeša, vidno potresen neshvatljivo lošom predstavom.

Sve je krenulo u spomenutoj sedmoj minuti, tada je iz igre izašao Mario Hezonja uz silno negodovanje prema suigračima, što ga je do kraja susreta ostavilo na klupi. Igrao je do kraja Bogdanović, nije dao očekivani doprinos, kao niti šuteri Rudež, Markota, razigravači. Bilo je puno lošeg, sreća je što je utorak dan odmora i što se sve stigne popraviti prije obračuna s Grčkom u srijedu, koji će mnogo toga odrediti u borbi za pozicije prije drugog kruga. 

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.