Josip Sesar: Slika košarke prema van lošija je nego realno stanje

Utorak, 18. travnja 2023. 13:14 Napisao/la  SC

Petrović mi je u dva, tri navrata rekao da sam mu favorit, nije rekao da sam sto posto, ali zvao me "izborniče", rekao je novi izbornik

Josip Sesar: Slika košarke prema van lošija je nego realno stanje

Hrvatski košarkaški savez predstavio je novog izbornika Josipa Sesara. HKS je Sesara izabrao na sjednici prošlog tjedna, nakon što je sportski direktor Aleksandar Petrović predložio Sesara i Darija Gjergju.

Sesar je izašao pred novinare zajedno s predsjednikom HKS-a Nikom Rukavinom.

- Nadamo se da smo dobili u liku i djelu Sesara izbornika za duži period i da ćemo napraviti rezultat na Eurobasketu i plasirati se na Olimpijske igre. Da je Gjergja samo predložen, onda bismo samo njega izabrali, kao jednog kandidat. Možda bi netko bio suzdržan, ali vjerujem da bi bio jednoglasno izabran, rekao je predsjednik Rukavina.

HKS je svojim izborom podigao buru jer je bivši izbornik Belgije Gjergja imao bolje rezultate u odnosu na Sesara.

- Petrović mi je u dva, tri navrata rekao da sam mu favorit, nije rekao da sam sto posto, ali zvao me "izborniče", rekao je novi izbornik Josip Sesar koji je u stožer izabrao Ivana Tomasa, Ivana Perinčića i Barišu Krasića, dok se još traži kondicijski trener.

Sesar koji ostaje i dalje trener Cibone prvu reprezntativnu akciju ima u srpnju kada Hrvatska igra zadnji krug pretkvalifikacija za Europsko prvenstvo, a potom u kolovu pretkvalifikacijski turnir za OI.

- Bit ću originalan pa reći da mi je čast i zadovoljstvo da budem izbornik, hvala i direktoru Aci Petroviću koji me i predložio. Radostan sam i svjestan obaveze, pred nama je radno ljeto. Dogovorili smo da pripreme počinju 5. srpnja, a moram porazgovarati sa stožerom i obaviti razgovore sa svim igračima. Nadam se da neće biti otkaza. Računamo na igrače iz NBA lige i koji igraju po hrvatskim klubovima. Mogu reći da je i Luka Božić u mojim planovima vrlo visoko. Vjerujem u ono što sam radio dosad i što sam zamislio, poručio je Josip Sesar.

Na pitanje o vraćanju kulta reprezentacije izbornik je odgovorio:

- Treba napraviti rezultat. Treba sa svima razgovarati, koji imaju volju i želju. Moram sjesti s pomoćnicima, imam ideju, neću izlaziti s imenima. Najbitnije da momci koji dođu, moraju se osjećati ugodno. Svaki trener ima vizije i ideje, nadam se u cilju i interesu hrvatske košarke. Svi težimo cilju, a to je dobar rezultat. Trenutno smo u pretkvalifikacijama i slika košarke prema van lošija je nego je realno stanje. Imamo igrače koji se mogu izdići iznad toga, imali smo dobru atmosferu s Acom. Ako se sjećate, protiv Poljske Perković je imao šut da spustimo ispod tri razlike kojim bismo izbjegli ove pretkvalifikacije. To je i malo sreće, ali tu sreću treba isprovocirati, dodao je Sesar.

 

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.