Josip Sesar službeno predstavljen, Aleksandar Petrović konačno pronašao izbornika

Četvrtak, 13. travnja 2023. 17:47 Napisao/la  SC

Od rujna 2022.  godine Aleksandar Petrović tražio dugoročnije rješenje za poziciju izbornika reprezentacije

Josip Sesar
Josip Sesar

HKS objavio je sljedeću vijest:

Josip Sesar je novi izbornik reprezentacije Hrvatske.

Na današnjoj popodnevnoj sjednici Upravnog odbora Hrvatskog košarkaškog saveza Josip Sesar je imenovan za novog izbornika muške seniorske reprezentacije Hrvatske.

Podsjetimo, u rujnu 2022. g. Aleksandar Petrović je preuzeo funkciju sportskog direktora HKS-a te je, istovremeno tražeći dugoročnije rješenje za poziciju izbornika hrvatske reprezentacije, imenovan za v.d. izbornika.

Tijekom sljedećih mjeseci odradio je mnoge razgovore s potencijalnim kandidatima za izborničko mjesto te je nedavno Upravnom odboru uputio dva prijedloga: uz u konačnici izabranog Josipa Sesara, drugi kandidat bio je Dario Gjergja, međunarodno prepoznat trenerskim radom u Belgiji, kako klupskim, tako i zapaženim rezultatima belgijske reprezentacije.

Josip Sesar je u reprezentativnom pogonu “od malih nogu”.

Još kao četrnaestogodišnjak iz rodnog Mostara dolazi u KK Zagreb gdje počinje profesionalnu karijeru, a 1996. godine s juniorskom reprezentacijom Hrvatske osvaja europsko zlato i biva proglašen MVP-jem prvenstva.

Godine 1999. prelazi u Cibonu koju danas vodi kao glavni trener.

Već u svojoj prvoj igračkoj Ciboninoj sezoni postiže zapažene rezultate, a baš te 1999./2000. sezone Cibona je igrala i četvrtzavršnicu Eurolige.

Za reprezentaciju Sesar je zaigrao na Europskim prvenstvima 1997. i 2001. godine te na kvalifikacijama za EP 1999. godine.

Danas već davne 2016. imenovan je glavnim trenerom muške U-20 reprezentacije, a 2018. prvi put ulazi u seniorsku kao pomoćni trener Draženu Anzuloviću.

U stožer se ponovno priključuje 2022. godine pod palicom v.d. izbornika i sportskog direktora Aleksandra Petrovića, a sada preuzima glavnu riječ u seniorskoj reprezentaciji.

U svakom slučaju, očekuje ga vruće i neobično aktivno ljeto jer Hrvatska sudjeluje u dva službena natjecanja: najprije je na rasporedu posljednji krug pretkvalifikacija za Europsko prvenstvo između 19. srpnja i 5. kolovoza te Olimpijski pretkvalifikacijski turnir od 12. do 20. kolovoza.

Čestitamo izborniku Sesaru i želimo uspješno reprezentativno ljeto!

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.