JASMIN REPEŠA PORUČIO

Sada znamo da se možemo vratiti i kada nam ne ide

Subota, 14. rujna 2013. 18:01 Napisao/la  SC

Nije tijekom utakmice sve štimalo kako je trebalo, pomislio sam: Pa nećemo valjda opet razočarati sve ove ljude! kaže Repeša

Jasmin Repeša definitivno je od skupine gubitnika stvorio moćnu momčad s izrazito naglašenim pobjedničkim mentalitetom. Povratak hrvatske reprezentacije u utakmicu protiv Italije ogledni je primjer ponašanja igrača, koji su svjesni da znaju i mogu kada sve baš ne ide kako bi trebalo:

- Prvo zahvaljujem navijačima koji su došli u velikom broju, zaista sam sretan što smo u domaćinskom ambijentu mogli proslaviti jednu važnu pobjedu. Utakmicu smo otvorili u velikom grču. Znali smo da će doći puno ljudi, ali moram priznati da nisam očekivao ovako veliki broj navijača. Promašivali smo iako nismo odigrali lošu obranu. Postignuli su nam svega 17 poena, ali nama jednostavno ništa nije ušlo i onda nas je uhvatila nervoza. Uspjeli smo se vratiti i poluvrijeme završiti s minus pet, što je po meni sjajan rezultat s obzirom na našu igru. Bilo je pitanje vremena kada ćemo se opustiti, da će nam početi ulaziti otvoreni šutevi. Kada je krenulo, Talijani objektivno više nisu imali šanse. Nije tijekom utakmice sve štimalo kako je trebalo, pomislio sam: Pa nećemo valjda opet razočarati sve ove ljude! Zbog toga nam ova pobjeda još više znači. Nismo osvojili samo dva boda nego smo u domaćinskom ambijentu uspjeli pobijediti. Sada će nam i s toga aspekta biti lakše igrati utakmice koje dolaze, kaže Repeša.

Momčad djeluje izuzetno postojano i u trenucima kada gubi?

- Sigurno da su nam pobjede dale samopouzdanje. U prvu smo utakmicu protiv Španjolske ušli pod mnogo upitnika s obzirom na pripreme, komentare i kritike. Jednostavno, nismo bili ono što smo sada. Veliki broj pobjeda dao nam je samopouzdanje, sada znamo da možemo igrati sjajnu obranu, da smo kolektiv, da se možemo vratiti i kada ne ide sve kako treba. Sve se to dogodilo protiv Italije.

Prije četvrtfinala igramo protiv Grčke?

- Idemo utakmicu po utakmicu, jedino tako smijemo razmišljati. Moram se odmoriti i pripremiti za utakmicu protiv Grčke, koja će za njih biti jako teška. Mi jedini u našoj skupini ne ovisimo o drugim rezultatima, sigurno smo prvi ako dobijemo Grčku. Veliki je ulog u toj utakmici, nije svejedno hoćemo li u četvrtfinalu igrati protiv Francuza, Latvije ili Ukrajine. No, o tome nećemo razgovarati, u ovom trenutku razmišljamo samo o Grčkoj. Želimo odigrati veliku utakmicu, Grci su nam ostali dužni s turnira u Strasbourgu, gdje su nas dobili u zadnjoj sekundi. Imamo kvalitetu da im uzvratimo.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.