Jasmin Repeša: Naši igrači teško podnose poraze, ovo je tek početak EP-a!

Četvrtak, 05. rujna 2013. 17:37 Napisao/la  P. M.

Izbornik je nekoliko puta na time-outu igrače slao na psihijatriju, psovao, a nešto će valjda ući u glave tim, mahom mladićima. Trebat će ostati psihički jak jer već u subotu (17.45 sati) preko puta stajat će Poljaci s NBA-igračima Gortatom i Lampeom.

 

 

Nakon što je Ante Tomić iščupao pobjedu u posljednjim sekundama protiv vrlo stabilne Gruzije (77-76), u društvu s izbornikom Jasminom Repešom stao je pred kamere nacionalne televizije u Celju. Repeša se nakon poraza od Španjolske morao svima ispričati zbog negledljive i za navijača teško probavljive igre. Nakon pobjede protiv Gruzije priča je već okrenuta na drugu stranu. Kaže Repeša, veliki je podvig poslije onakvog moralnog potopa odigrati jednu ovakvu utakmicu:

 

- Zaslužili smo ovu pobjedu samo željom i voljom. Sve se dogodilo u zadnjim minutama vrlo neizvjesne i teške utakmice, no bitno je da su dečki pokazali da nisu slučajno u kadru reprezentacije na ovom Europskom prvenstvu. Ova je pobjeda tek početak Eurobasketa za nas, iako sada moramo stati na loptu. Dečki su ovdje pod velikim pritiskom, imamo puno potencijala u momčadi kojeg trebamo pokazati u nastavku turnira. Očekivanja su velika, moji igrači teško podnose poraze, dok neki igrači jednostavno izgube i nastave dalje kao da se ništa nije dogodilo.

 

Izbornik Repeša iz Celja je odaslao još jednu poruku navijačima, ovoga puta u bitno drugačijem tonu:

 

- Nećemo vas iznevjeriti, zadnja četvrtina (19-3) protiv Španjolske bila je samo jedna epizoda. Imamo znanje i volju za napraviti nešto ozbiljnije na ovom turniru. Za to će nam trebati agresivnija obrana i puno pametnija igra u napadu, kaže Repeša.

 

I ima potpuno pravo. Protiv Španjolaca je bilo primjetno da zapravo – igrači ne znaju na kojoj poziciji igraju. Previše soliranja, igre 'na svoju ruku', a o nerezonskim udarcima dovoljno govori već opjevana ruprika 'trice' (2-18). Primjetan je bio pomak u toj fazi, protiv Gruzijaca je odigrano puno više izrađenih akcija s jasnim i bistrim potezima, bez svojevoljnih rošada po parketu od strane hrvatskih reprezentativaca. Izbornik je nekoliko puta na time-outu igrače slao na psihijatriju, psovao, a nešto će valjda ući u glave tim, mahom mladićima. Trebat će ostati psihički jak jer već u subotu (17.45 sati) preko puta celjske dvorane stajat će Poljaci s NBA-igračima Gortatom i Lampeom.

 

Ipak, najvažnije je da je posljednji koš na utakmici protiv Gruzije djelo Ante Tomića, čovjeka koji se nakon izvrsne sezone u Barceloni još uvijek traži. Možda se sada našao, a možda bi se uskoro mogao naći i Roko Ukić, nominalno jedini razigravač u postavi bez neprežaljenog Marka Popovića.

Tko zna, možda nas još hrvatski košarkaši i pozitivno iznenade na ovom turniru.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.