Jasmin Repeša, izbornik košarkaša: Puno je stvari moglo biti bolje, ali zadovoljan sam

Nedjelja, 31. kolovoza 2014. 15:53 Napisao/la  SC

Dala nam je ova Argentina sada smjernice pristupa s kojim moramo ulaziti u utakmice. Senegal nije ništa ugodniji protivnik od Filipina. Ekipa je to koja može biti iznimno atletski neugodna, rekao je Repeša

Osmjeh koji je s klupe dvorane u Sevilli na trideset sekundi prije kraja utakmice drugog kola skupine B SP-a uputio kamerama izbornik hrvatske košarkaške reprezentacije Jasmin Repeša rekao je u jednoj slici više od tisuću riječi. No, kao i svi veliki treneri, Repeša kroz čitavu bogatu karijeru nikada nije istrčavao s bombastičnim izjavama, a nije se natjecao ni u broju pohvala upućenim svojim igračima u javnosti. Sve pohvale i pokude uvijek ostaju u taboru, tako je bilo i nakon najveće pobjede reprezentacije u novije doba protiv Argentine. Istina, rekao je da je zadovoljan, ali...

- Uvijek se na koncu grupne faze može dogoditi da koš-razlika ipak bude bitna. Dobili smo jednu veliku utakmicu protiv izvrsnog protivnika, perjanice južnoameričke košarke, ali na tim dječjim bolestima moramo poraditi. Mogli smo defanzivno odigrati bolje, previše smo im laganih koševa, ali i šuteva dopustili za vrijeme tih naših 'crnih minuta', aludirao je Repeša zasigurno na početak druge četvrtine.

Pohvalio je izbornik angažman u napadu, ocijenivši da su tu njegovi pulenu odigrali jako pametno, pa se ponovno vratio na obranu.

- Strana pomoći u drugoj četvrtini je zakazala. Dosta toga moramo popraviti, bila je ovo jedna teška, tvrda utakmica koja se na poslijetku ipak prelomila na našu stranu. Bilo je dobro za nas, sve dok se Argentinci nisu odlučili 'potući', a u tom su segmentu sigurno najjači na svijetu, komentirao je izbornik.

Slijedi ogled protiv Senegala (ponedjeljak, 12.30) kojeg će Hrvatska nastojati pobijediti kako bi se s tri pobjede pospremila na dan zasluženog odmora. Teško je skautirati takve protivnike, a još je teže pripremiti se za takce utakmice u jednom danu. Povući se stoga može paralela s neugodnim Filipincima.

- Dala nam je ova Argentina sada smjernice pristupa s kojim moramo ulaziti u utakmice. Senegal nije ništa ugodniji protivnik od Filipina. Ekipa je to koja može biti iznimno atletski neugodna, tu ćemo morati pripaziti. Mada smo radili skauting i pripremu uoči prvenstva, teško će to sada biti rijepiti u jednom danu. Na svakoj su utakmici u pripremama, kao i protiv Grka imali više od deset ofanzivnih skokova, nećemo im to smijeti dopustiti u ponedjeljak, rekao je hrvatski izbornik.

Senegal se dakle, shvaća iznimno ozbiljno u hrvatrskom taboru. Brončani s prvenstva Afrike lani u Obali Bjelokosti na Svjetsko prvenstvo dolaze prvi put nakon 2006. godine u Japanu, sveukupno četvrti put u povijesti. Nekoliko košarkaša te zemlje igra u Europi, najzvučnije je ime centar Sacramento Kingsa Hamady N'Diaye, ujedno i jedini NBA-igrač u redovima senegalske reprezentacije.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.