Ivica Skelin postao bivši izbornik nakon prve pobjede, HKS bira novog izbornika

Utorak, 27. veljače 2018. 09:07 Napisao/la  SC
Ivica Skelin
Ivica Skelin

 Ivica Skelin ostvario je prvu pobjedu u kvalifikacijama i postao bivši, izbornik košarkaške reprezentacije nakon pobjede (82:78) protiv Nizozemske u Zadru jasno je naslutio svoju sudbinu:

- Ima puno važnijih pitanja u hrvatskoj košarci jer ne daje izbornik koševe. Hoćemo li se plasirati na Svjetsko prvenstvo? To ćete morati pitati onoga tko bude trener. Ja sam imao svojih pogrešaka, neku drugu viziju. Jedna od mojih pogrešaka jest i nepozivanje Hrvoja Perića za prvi par kvalifikacijskih utakmica. Osim toga, možda smo svi zajedno precijenili kvalitetu igrača koje smo imali, kazao je Skelin kojega je do sada čuvalo pravilo FIBA-e da se izbornik ne smije mijenjati usred kvalifikacija.

Stojko Vranković, predsjednik HKS-a, kratko je prokomentirao da se Skelin sam smijenio nakon Rumunjske. Prije utakmice protiv Nizozemske, predsjednik HKS-a najavio je smjenu:

- Ivica Skelin će ostati izbornik za iduću utakmicu s Nizozemskom u ponedjeljak. Postoji ta još jedna utakmica koja nam daje nadu, koju moramo dobiti, odnosno nadoknaditi tih sedam poena koje smo izgubili u Nizozemskoj. Nakon utakmice u ponedjeljak apsolutno da ćemo sjesti i vidjeti kako i što dalje. Ja se opet nadam pozitivnom rezultatu u ponedjeljak, no što god bilo, u ponedjeljak ćemo sjesti i vidjeti što dalje. Ja nisam osoba koja će reći da su krivci drugi. Kao predsjednik Saveza preuzimam najveću odgovornost, jer sam glavni čovjek u Savezu. Svjestan sam situacije u kojoj se nalazimo. Ne želim kriviti druge, nismo mi jedina reprezentacija koja se bori protiv toga. Mi jesmo mala zemlja, ono što mi pokušavamo i što bi nam išlo u prilog, to je da mi moramo jačati nacionalnu ligu. Sad se pokazalo da slaba nacionalna liga te dovodi u situaciju da moraš razmišljati i dobro se pripremati pa makar se zvale Nizozemska i Rumunjska, kazao je Vranković.

Neslužbeno, kao prvi kandidati za Skelinova nasljednika spominju se Andrea Trinchieri i Velimir Perasović.

Ne bi bilo iznenađenje da bude promjena i u vodstvu HKS-a, Dino Rađa spominje se kao bivši član upravnog odbora.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.