Hrvatski košarkaški u Dubrovniku odigrali dvije utakmice koje ohrabruju

Ponedjeljak, 19. kolovoza 2013. 14:57 Napisao/la  P. M.

Turnir u Strasbourgu je evidentno bio prejak za nas. Nismo mi još zreli za utakmice s ovakvim protivnicima, kaže izbornik Jasmin Repeša

 

 

Hrvatska košarkaška reprezentacija je poput velike većine ostalih bitno oslabljena u odnosu na najjači sasgtav koji može ponuditi na nadolazećem Europskom prvenstvu u Sloveniji. Priča o otkazivanjima brojnih zvijezda nije nikakva novost, dapače česta je to pojava prije svakog velikog ntjecanja, izuzev Olimpijskih Igara.

 

Osim što su u startu oslabljeni zbog nedolazaka Popovića, Lončara, Planinića, hrvatski košarkaši na vrlo jakom pripremnom turniru u Strasbourgu igrali su nekompletni, često i podužeg zdravstvenog kartona. Protiv Grčke na startu turnira (85-87) poraz je stigao sa sirenom i košem Georgiosa Printezisa. Nadskakani i umorni naletjeli su tada momci na goropadne Francuze i u drugom kolu ostali zameteni na Parkerovih -32 koša razlike. Prva je petorka Vincenta Colleta tada imala dvoznamenkasti učinak, a kod Kockastih tek Ukić (18) odnosno Bogdanović (13 poena). I u trećem nastupu Repešini momci izgubili su od Njemaca (63-73). Kroz sve te nastupe nije bilo Luke Žorića, novog čovjeka u Fenerbahceu kod trofejnog Željka Obradovića. Malo su igrali Tomić i Draper dok je Marko Tomas igrao samo protiv Grka.

 

- Turnir u Strasbourgu je evidentno bio prejak za nas. Nismo mi još zreli za utakmice s ovakvim protivnicima. Još uvijek smo umorni, to su pokazala posljednja dva susreta, protiv Francuza i Njemaca. Manjkalo je i potrebne agresivnosti u obrani, a skokovi su faza igre koju moramo pod hitno popraviti, tada je govorio Repeša.

 

Momčad je nakon kraha na francusko-njemačkoj granici došla pod zidine Dubrovnika i odigrala dvije dobre utakmice koje ohrabruju. Pomak je zabilježen već u utakmici sa Crnom Gorom (72-60) u kojoj su upravo skokovi u obrani odigrali ključan udio. Ponovno je to bila šuterski raspoložena momčad, iako bez Darija Šarića i Krune Simona, novih na popisu ozlijeđenih. Uslijedila je i pobjeda protiv vrlo solidnih Latvijaca (81-66), a Ukiću i Bogdanoviću u odličnim izdanjima priključio se Mario Delaš.

 

Hrvatska je po dubrovačkom modelu pokazala da može. Trebat će takvu razinu forme zadržati, budući da je početak Eurobasketa sve bliže. Španjolci bez Navarra i starijeg Gasola čekaju Repešino društvo, 4. rujna u celjskog dvorani Zlatorog.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.