Hrvatski košarkaši počinju pripreme za nastavak kvalifikacija za SP

Srijeda, 29. kolovoza 2018. 17:07 Napisao/la  SC
Hrvatski košarkaši počinju pripreme za nastavak kvalifikacija za SP
Foto: www.hks

 

Hrvatska košarkaška reprezentacija u rujnu nastavlja kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo koje će se 2019. godine igrati u Kini.

Uoči rujanskih službenih kvalifikacija naša će reprezentacija odigrati dvije pripremne utakmice sa Slovenijom: 5. rujna u Varaždinu, 8. rujna u Celju.

Izbornik Dražen Anzulović reprezentativce okuplja danas u popodnevnim satima, prvi treninzi počinju u četvrtak, 30. kolovoza.

Nakon prvog kruga, Hrvatska je u skupini D s tri pobjede i tri poraza zauzela treće mjesto na ljestvici, dok je Rumunjska kao četvrta ispala iz utrke za Svjetskim kupom.

Sada je sigurno da u drugom krugu nećemo gledati ni Bjelorusiju, Švedsku, Kosovo, Belgiju, Island, Austriju i Veliku Britaniju.

U drugi se krug prenose svi rezultati, a zanimljivo je da aktualni europski prvak Slovenija s dvije pobjede i četiri poraza prenosi tek 8 bodova (manje od Hrvatske), kao i Bosna i Hercegovina, Bugarska, Gruzija i Estonija.

Nakon 6 utakmica u prvom krugu, s maksimalnim brojem bodova, odnosno neporažene u drugi krug dolaze Španjolska, Litva, Francuska, Njemačka i Grčka.

Kvalifikacijske utakmice će Hrvatska igrati kod kuće i u gostima s momčadima Litve, Poljske i Mađarske prema sljedećem rasporedu:

14. rujna 2018.: Hrvatska – Litva (Osijek)
17. rujna 2018.: Poljska – Hrvatska (Gdansk)
29. studenog 2018.: Hrvatska – Mađarska
2. prosinca 2018.: Litva - Hrvatska
22. veljače 2019.: Hrvatska - Poljska
25. veljače 2019.: Mađarska - Hrvatska

Na popisu su:
Josip BILINOVAC
Bojan BOGDANOVIĆ
Domagoj BOŠNJAK
Mate KALAJŽIĆ
Filip KRUŠLIN
Jakov MUSTAPIĆ
Hrvoje PERIĆ
Darko PLANINIĆ
Ivan RAMLJAK
Krunoslav SIMON
Rok STIPČEVIĆ
Dario ŠARIĆ
Karlo ULJAREVIĆ
Ivica ZUBAC
Tomislav ZUBČIĆ
Ante Toni ŽIŽIĆ

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.