Hrvatski košarkaški pobijedili Rumunjsku i osigurali drugi krug kvalifikacija za SP

Ponedjeljak, 02. srpnja 2018. 01:14 Napisao/la  SC
Dario Šarić
Dario Šarić

 

Hrvatska košarkaška reprezentacija pobijedila je 90:63 (19:18, 25:13, 25:16, 21:16) je Rumunjsku i izborila je nastup u drugom krugu kvalifikacija za odlazak na Svjetsko prvenstvo, koje će se sljedeće godine održati u Kini.

Hrvatska je morala pobijediti što je s trojicom NBA-a igrača, Bojanom Bogdanovićem, Ivicom Zupcem i Darijem Šarićem, ispalo lakše nego što se očekivalo nakon suzdržanog početka utamice.

Šarić je sa 22 koša i 12 skokova bio prvo ime Hrvatske, Zubac je dodao 20 poena i 9 skokova, dok je Watson sa 20 ubačaja predvodio Rumunjsku.

Hrvatska je natjecanje u skupini okončala s omjerom pobjeda i poraza 3:3, dok je Rumunjska završila kvalifikacije na posljednjem mjestu s omjerom 2:4.
U drugoj utakmici posljednjeg kola ove skupine Nizozemska je u Groningenu svladala Italiju sa 81:66.

Italija će tako u drugi krug prenijeti omjer 4:2, a Nizozemska 3:3.

U drugom krugu kvalifikacija Hrvatska, Italija i Nizozemska igrat će protiv Litve, Mađarske i Poljske koje su zauzele prva tri mjesta u skupini C.

Nastup u Kini izborit će tri prvoplasirane reprezentacije nakon završetka natjecanja u drugom kvalifikacijskom krugu.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.