Hrvatski košarkaši pobijedili Mađarsku u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo

Četvrtak, 29. studenog 2018. 20:39 Napisao/la  SC
Luka Babić (Hrvatska)
Luka Babić (Hrvatska)

Hrvatska košarkaška reprezentacija svladala je Mađarsku sa 74:69 (22:15, 22:23, 18:12, 12:19) u utakmici 9. kola skupine J kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo, čime je zadržala izglede za plasman među tri najbolje reprezentacije u grupi koje će izboriti nastup na završnom turniru u Kini sljedeće godine.

Najveće zasluge za trijumf izabranika Dražena Anzulovića imali su Miro Bilan sa 22 koša i 14 skokova, Domagoj Bošnjak sa 17 koševa uz četiri pogođene trice te Martin Junaković koji je razigravao suigrače sa šest asistencija, čemu je dodao i šest koševa.

Mađare su predvodili Zoltan Perl sa 20 i David Vojvoda sa 14 poena.

Hrvatska se na ljestvici izjednačila po broju pobjeda s Mađarskom (4-5) i Poljskom (4-4). Litva je s maksimalnih 8-0 osigurala plasman na SP, a vrlo blizu tom cilju je i Italija (6-2).

Hrvatska će u nedjelju, 2. prosinca gostovati u Vilniusu kod Litve, gdje će Anzulovićevi izabranici tražiti pobjedu kojom bi se vratili u utrku za treće mjesto, posljednje koje vodi na Svjetsko prvenstvo sljedeće godine.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.