HRVATSKA – GRČKA: Pobjeda koja hrvatskim košarkašima otvara put prema postolju!

Ponedjeljak, 16. rujna 2013. 10:33 Napisao/la  P. M.

Ljubljana (14:30): Hrvatska - Grčka. Protiv Grka ćemo pokazati da zaslužujemo s prvog mjesta u skupini ući u posljednji dio natjecanja, rekao je kapetan Roko Ukić

 

Hrvatska košarkaška reprezentacija od 14.30 igra posljednji susret skupine F protiv Grka. Reprezentacija je to u kojoj očigledno nešto ne štima, iako se to nije moglo reći nakon briljantno odigrane utakmice protiv Španjolske (79-75). Davno je prošlo grčko zlatno razdoblje s Papaloukasom i društvom, ali bez sumnje, i danas je to vrlo stavila i respektabilna momčad.

Play-maker po imenu Vassilis Spanoulis zaledio je Španjolce sa svojih dvadeset poena, to je zasigurno najjači šuter s kojim će se naša reprezentacija susresti bez obzira na daljnji put na ovom turniru. O samoj Grčkoj ne treba puno razmišljati, već o pristupu hrvatskih košarkaša koji bi u početku ponovno mogao zabrinuti. Grč iz prvog poluvremena protiv Italije ne smije se ponoviti, jer će ga Grci itekako znati kazniti. Ako je suditi prema izjavama nakon te utakmice, vidi se da će se hrvatski košarkaši ipak znati psihološki postaviti pred utakmicu protiv Grčke.

- Mi nismo sastav koji će se na koš-razliku provući u četvrtfinale, u to vas uvjeravam. Protiv Grka ćemo pokazati da zaslužujemo s prvog mjesta u skupini ući u posljednji dio natjecanja, rekao je kapetan Roko Ukić.

Istog je stava uoči Grka i izbornik Repeša:

- Njima je utakmica od velike važnosti, ali oni ne ovise samo o sebi. Moraju pobjediti nas i nadati se da će Talijani, koji su već 'unutra', svladati Španjolce, koji tu utakmicu ne smiju izgubiti. Mi moramo ići utakmicu po utakmicu, idemo na prvo mjesto u skupini i na, objektivno gledano, najlakšeg protivnika u četvrtfinalu, kaže Repeša.

I u pravu je. Ukrajina je kao četvrtoplasirana iz skupine E protivnik Hrvatske u četvrtfinalu ako  naši košarkaši svladaju Grke. U slučaju poraza sve će ovisiti o koš-razlici, pa se može dogoditi da naši budu i trećeplasirani, što bi značio ogled s Litvom. Drugo mjesto donosi pak ogled s Francuskom, tako da je Repešinim momcima pobjeda u posljednjem kolu ipak najbolje rješenje.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.