HRVATSKA - PORTORIKO (18) Jasmin Repeša: Ako nismo pravi, idemo doma!

Četvrtak, 04. rujna 2014. 09:31 Napisao/la  SC

Sumnjam da Portoriko može drastično promijeniti igru. Govoriti da su motivirani... mogu reći da nitko nije motiviraniji od nas. Mi tu utakmicu jednostavno moramo dobiti, kaže Repeša

Hrvatski košarkaši u posljednjem, 5. kolu, u četvrtak igraju protiv Portorika od 18 sati. Nakon poraza izabranici Jasmina Repeše moraju pobijediti da bi prošli u osminu finala.

- Nadam se da ćemo se uspjeti adaptirati na kriterij koji je dozvoljen na ovom prvenstvu. Portoriko nije čvrsta ekipa kao Grčka, ali ima nekoliko pojedinaca koji mogu eksplodirati. Tu su Barea, Arroyo... ali nisu na istoj kvalitetnoj razini kao Grčka. Mislim da je ekipa OK i da će dati sve od sebe da dobije utakmicu. Sumnjam da Portoriko može drastično promijeniti igru. Govoriti da su motivirani... mogu reći da nitko nije motiviraniji od nas. Mi tu utakmicu jednostavno moramo dobiti. Ako smo pravi, moramo dobiti! Ako nismo pravi, idemo doma, kaže Repeša.

Hrvatska je u 4. kolu poražena od Grčke sa 65:76, poraz je dodatno zabrinuo zbog pristupa:

- Unatoč dogovoru da moramo igrati fizičku utakmicu na granici incidenta, to nismo napravili, posebno prvih 25 minuta. Ne može nam biti isprika da plačemo u napadu, da ne pomjeramo loptu dovoljno, kad oni igraju vrlo agresivno. Kad smo podigli agresivnost, bilo je dobro, ali prekasno. Nakon četiri utakmice nemoguće je da nemamo adaptaciju na kriterij suđenja ovdje. Nemoguće je da u prvom poluvremenu imamo četiri faula. Suci dopuštaju da se igra na granicama dopuštenog. Ja sam pobornik načina da moja momčad igra čvrsto, a niti u prvoj niti u drugoj četvrtini nismo iskoristili bonus. U drugom smo poluvremenu odigrali hrabro, stigli smo i na minus osam, ali nismo uspjeli preokrenuti. Znakovit je i broj asistencija, Grci su ih imali dvostruko više od nas, kaže Repeša.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.