Dražen Anzulović: Fizička pripremljenost nije optimalna, igrači nisu sigurni mogu li izdržati

Subota, 15. rujna 2018. 10:24 Napisao/la  SC

Možda smo odigrali deset, 12 minuta dobre košarke, a ostalo je bilo loše. S tako malo dobrih minuta je teško dobiti bilo koga, kaže Bojan Bogdanović

Dražen Anzulović
Dražen Anzulović

 

Dražen Anzulović nakon poraza od Litve u Osijeku (83:84) ovako gleda na stanje u reprezentaciji:

- Mislim da je Litva zasluženo dobila utakmicu, bili su bolji rekao bih 30 minuta. Mi smo pokušali promijeniti ritam u četvrtoj četvrtini zonskom obranom, što nam je i uspjelo, došli smo u priliku, ali ponavljaju nam se nekakve stvari. Izgubimo loptu pa zovemo timeout, pa izgubimo drugu loptu pa ne zagradimo. To su stvari koje se dešavaju kad ne otvoriš utakmicu onako kako trebaš otvoriti i to je nešto što se u sportu uvijek dešava. Moraš zaslužiti neke stvari da bi se na kraju prelomilo na tvoju stranu. Mi nismo zaslužili i Litva je bila puno bolja. Prespori smo bili obrambeno i napadački. Nismo imali dovoljno agresivnosti da idemo na loptu, a njima se otvorio šut. Na poluvremenu sam rekao da imamo dobar rezultat u odnosu na onako kako smo igrali. Pokušavali smo se vratiti, a ostaje velika žal zbog sjajne atmosfere. Fizična pripremljenost nije nam optimalna i to znamo od početka. Igrači nisu sigurni mogu li izdržati cijelu utakmicu u ritmu koji zahtijeva vrhunska košarka. Ima puno stvari koje nisu dobre i svjesni smo toga. Pokušat ćemo odigrati puno bolje u Poljskoj. Mi smo sada u takvoj poziciji da nemamo pravo na nikakve kalkulacije. Sada je najbitnije da ne smijemo mentalno potonuti. Kada mi odigramo bolje naša kvaliteta će doći do izražaja, zaključio je Anzulović.

Bojan Bogdanović u jednom razdoblju drugoga poluvremenu povukao je momčad, Hrvatska je dostignula Livtu, jednom izjednačila i opet stala...

- Dopustili smo Litavcima da igraju baš na način na koji oni to žele. Razvlačili su nas na picku, pronalazili otvorene šutere. Pa su i pogađali floatere, u situacijama kad smo bili previše nisko, loše branili. Kasnije je bilo teško se vraćati. Možda smo odigrali deset, 12 minuta dobre košarke, a ostalo je bilo loše. S tako malo dobrih minuta je teško dobiti bilo koga, a ne reprezentaciju poput Litve. Prije svega smo počeli utakmicu bez potrebnog naboja, a publika je bila fantastična, doista nas je nosila. I mi smo tu trebali više dati agresije, posebno na tom presingu, napasti te njihove manje igrače. Odigrali su Litavci kako igraju, kako smo znali da će igrati i opet nismo mogli s njima.

Bojan Bogdanović postao je najbolji strijelac košarkaške reprezentacije svih vremena, u utakmici protiv Litve prestigao je Dina Rađu:

- Ma ne znači mi to sada ništa, odmah bih zamijenio ovu pobjedu za taj statistički podatak, zaključuje Bogdanović.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.