Eurobasket: Hrvatska poražena od Finske, Lauri Markkanen uništio hrvatske nade

Nedjelja, 11. rujna 2022. 16:47 Napisao/la  SC

Markkanen je utakmicu okončao s nestvarna 43 poena, poraz od Finaca samo je logična posljedica svega što se u hrvatskoj košarci zbiva posljednjih mjeseci

Mario Hezonja i Krunoslav Simon
Mario Hezonja i Krunoslav Simon

Hrvatska košarkaška reprezentacija poražena je od Finske u utakmici osmine finala Eurobasketa, plasman u četvrtfinale ostao je neodsanjani san za izbornika Damira Mulaomerovića i njegove izabranike, koji su silno željeli na kontinentalnoj smotri isprati gorak okus debakla iz kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo.

No, poraz od Finaca samo je logična posljedica svega što  se u hrvatskoj košarci zbiva posljednjih mjeseci, hrvatskoj košarci apsolutno je nužna potpuna rekonstrukcija i neki novi pristup, sve dok se tako nešto ne dogodi porazi u ovako ranoj fazi natjecanja i dalje će biti pravilo, nikako iznimka.

Laurri Markkanen ime je čovjeka koji je uništio hrvatske nade u plasman u četvrtfinale Eurobasketa, tijekom čitave utakmice vodio je svoju momčad, pogađalo onda kada je trebalo, na kraju utakmicu okončao s nestvarna 43 poena.

Sve do posljednjih pet minuta utakmice pobjeda Mulaomerovićeve momčadi nije se činila kao nemoguća misija, Finci su predvođeni Markkanenom čitavo vrijeme diktirali ritam, hrvatska momčad je to pratila, posljednje izjednačenje na utakmici izborio je Ivan Ramljak tricom na asistenciju Krunoslava Simona 4:48 minuta prije kraja (77:77).

I to je bilo to, Huffova trica odvela je Fince do novog vodstva (80:77), Šarić i sugirači u najgore su vrijeme posegnuli za najgorim mogućim rješenjima, a Finci novom tricom Salina otišli na 85:77 2:53 minute prije kraja, nakon čega je postalo jasno da je poraz neizbježan.

FINSKA – HRVATSKA 94:86 (20:21, 25:22, 22:22, 27:21)

FINSKA: Huff 3, Jantunen 3, Kantonen 5, Koponen, Little 5, Madsen 2, Markkanen 43 (3-4), Maxhuni 16 (7-7), Palmi, Salin 17, Seppala, Valtonen.

HRVATSKA: Bogdanović 23 (8-9), Gnjidić, Hezonja 9 (1-2), Matković 11 (3-4), Mavra, Perković, Prkačin, Ramljak 3, Šarić 12 (3-4), Simon 11 (3-4), Smith 17 (4-4), Zubac.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.