HRVATSKA - GRČKA (20) Grčka nije oprostila Senegalu, pa neće ni nama!

Srijeda, 03. rujna 2014. 11:01 Napisao/la  P. M.

Naš je glavni cilj popraviti obrambeni učinak. Jasno je da svakome na svijetu možemo dati osamdeset koševa, ali ne smijemo ih toliko primiti, kaže izbornik Jasmin Repeša.

Dan odmora u hrvatskom je košarkaškom taboru protekao u analiziranju svega učinjenog u prva tri nastupa na Svjetskom prvenstvu u Španjolskoj. Gdje su griješili, posebice u porazu protiv Senegala, valjda znaju, no nije uzalud ponoviti temeljne stvari prije ogleda s velikanima europske košarke. Grčka nije oprostila Senegalu, ostavila ih je na trideset koševa zaostatka, to je ono što govori dosta uoči međusobnog ogleda protiv Hrvatske. 

- Naš je glavni cilj popraviti obrambeni učinak. Jasno je da svakome na svijetu možemo dati osamdeset koševa, ali ne smijemo ih toliko primiti. Moramo više komunicirati, ne smijemo primati poene zbog velike želje da nešto napravimo. Neke se stvari moraju popraviti roz samu utakmicu. Grčka neće praštati naše greške ako ih ponovno budemo činili, znamo jedni druge, već smo se toliko puta susretali na velikim natjecanjima, rekao je izbornik Jasmin Repeša.

Posljednji puta bilo je to u Sloveniji na Eurobasketu, slavili su naši košarkaši s četiri poena viška (92:88). U međuvremenu svladali su ih i na pripremnom turniru za ovo SP, u francuskom Pauu bilo je minimalnih 68:66. Iako u momčadi više nema velikog razigravača Spanoulisa, to ne mora biti minus za Grke.

- Sada oni imaju veću širinu u fazi napada. Prije su se njihovi napadi koncentrirali samo na Spanoulisa, danas traže više opcija. Baš poput nas, loše su startali na Europskom prvenstvu, no dizali su se postupno, kaže Repeša.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.