SMJENA NA KLUPI

HKS službeno imenovao Ivicu Skelina

Subota, 16. rujna 2017. 16:54 Napisao/la  SC

Skelin poznaje igrače i lakše će sve preuzeti

Ivica Skelin, Stojko Vranković i Dino Rađa
Ivica Skelin, Stojko Vranković i Dino Rađa

Nakon što su Aleksandar Petrović i Hrvatski košarkaški savez dogovorili raskid suradnje, Upravni odbor HKS-a imenovao je njegovog dosadašnjeg pomoćnika Ivicu Skelina novim izbornikom čija će glavna zadaća biti proći kvalifikacije i odvesti hrvatsku košarkašku reprezentaciju na Svjetsko košarkaško prvenstvo koje će se 2019. godine održati u Kini.

To neće biti nimalo lak zadatak, jer već do 6. listopada treba poslati prijavu od 24 igrača koji će konkurirati za kvalifikacijske utakmice protiv Nizozemske, Italije i Rumunjske, a Skelin u tim utakmicama neće moći računati na pomoć igrača iz NBA ali i onih koji nastupaju za klubove iz Eurolige.

Poraz u osmini finala na Eurobasketu u kojem je Hrvatska poražena od Rusije sa 78-101 natjerao je čelnike HKS-a na brzu reakciju i izborničko mjesto povjerilo čovjeku koji je od 2011. godine radio kao pomoćnik Josipu Vrankoviću, Jasminu Repeši i u dva mandata Aleksandru Petroviću i koji najbolje poznaje potencijalne reprezentativce jer je sa svima njima već radio.

Novog izbornika na konferenciji za medije predstavili su predsjednik Hrvatskog košarkaškog saveza Stojko Vranković i šef Stručnog savjeta Dino Rađa.

- Osim sa Skelinom razgovarali smo i s Antom Nazorom, ali nije bilo smisla novog čovjeka uvoditi u sustav. Skelin poznaje igrače i lakše će mu sve to biti preuzeti na sebe, rekao je Vranković, dok je Rađa naglasio da je ovo nagrada za Skelinov dosadašnji rad:

- Morali smo reagirati brzo i morali smo krenuti u novom smjeru. Razlog ovakve odluke je činjenica da je Skelin bio s reprezentacijom, bio je pomoćnik, upoznat je sa situacijom, unutra je i vjerujemo kako će se lakše prilagoditi situaciji, rekao je Rađa i naglasio kako će hrvatska košarka morati mijenjati od mlađih kategorija i zato treba posebno paziti na trenere jer oni stvaraju igrače.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.