Eurobasket: Hrvatska u skupini sa Slovenijom, Makedonijom, Grčkom, Gruzijom i Nizozemskom

Ponedjeljak, 08. prosinca 2014. 18:34 Napisao/la  SC

Eurobasket se u rujnu 2015. godine održava u Francuskoj,  Njemačkoj, Latviji i Hrvatskoj  


Hrvatska u Zagrebu igra protiv Slovenije, Makedonije, Grčke, Gruzije i Nizozemske, tako je odlučio ždrijeb Europskog košarkaškog prvenstva 2015. Eurobasket se u rujnu 2015. godine održava u Francuskoj (skupina u Montpellieru, završnica u Lilleu), Njemačkoj (Berlin), Latviji (Riga) i Hrvatskoj (Zagreb, Arena). Tako je odlučila FIBA nakon što je domaćinstvo oduzela Ukrajini.

Zbog kratkog vremena za pripremu FIBA je dopustila domaćinima odabir jedne reprezentacije partnera koju se moglo pozvati u skupinu (Hrvatska je odabrala Sloveniju), što je rezultiralo poludirigiranim ždrijebom. Hrvatska je izvučena iz prvog pota u skupinu C, a Slovenija joj je automatski pridružena iz drugog pota, isto kao Nijemcima Turska, Francuzima Finska i Latvijcima Estonija.

Skupina A (Montpellier): Francuska, Finska, BiH, Poljska, Izrael, Rusija

Skupina B (Berlin): Njemačka, Turska, Španjolska, Srbija, Italija, Island

Skupina C (Zagreb): Hrvatska, Slovenija, Grčka, Makedonija, Gruzija, Nizozemska

Skupina D (Riga): Litva, Latvija, Estonija, Ukrajina, Belgija, Češka

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.