Eurobasket: Hrvatska u osmini finala protiv Češke, susret na rasporedu u nedjelju u podne

Petak, 11. rujna 2015. 14:37 Napisao/la  SC

Tako je odlučila krovna europska košarkaška federacija FIBA Europe. Utakmica između Srbije i Finske, potencijalnih protivnika Hrvatske u četvrtfinalu igra se odmah nakon, od 14.30 sati.

Hrvatska košarkaška reprezentacija u petak je rano ujutro stigla na sjever Francuske, u grad Lille gdje će se do 20. rujna održati cjelokupna završnica ovogodišnjeg Europskog prvenstva. Izabranici Velimira Perasovića izborili su natjecanje u osmini finala drugim mjestom u zagrebačkoj skupini C. Sljedeći protivnik je reprezentacija Češke, protiv koje se igra u nedjelju, točno u podne.

Tako je odlučila krovna europska košarkaška federacija FIBA Europe. Utakmica između Srbije i Finske, potencijalnih protivnika Hrvatske u četvrtfinalu igra se odmah nakon, od 14.30 sati.

Hrvatska je na putu do osmine finala u svojoj skupini upisala tri pobjede i dva poraza, baš kao i Češka koja se natjecala u skupini D u latvijskoj prijestolici Rigi. U ostalim utakmicama koje se igraju u nedjelju sastaju se Izrael i Italija odnosno Litva i Gruzija, dok su subornji parovi osmine finala: Latvija - Slovenija, Grčka - Belgija, Španjolska - Poljska te Francuska i Turska.

Parovi osmine finala Eurobasketa
Subota: Latvija - Slovenija (12), Grčka - Belgija (14.30), Španjolska - Poljska (18.30), Francuska - Turska (21)
Nedjelja: Hrvatska - Češka (12), Srbija - Finska (14.30), Izrael - Italija (18.30), Litva - Gruzija (21)

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.