Eurobasket: Hrvatska osvojila treće mjesto pobjedom protiv Ukrajine

Četvrtak, 08. rujna 2022. 16:02 Napisao/la  SC
Eurobasket: Hrvatska osvojila treće mjesto pobjedom protiv Ukrajine

Hrvatski košarkaši pobijedili su Ukrajinu (90:85) u zadnjoj utakmici u skupini, nastupe u Milanu završili su na trećem mjestu čime su izbjegnuli utakmicu protiv Srbije u završnici.

Predvođena Bojanom Bogdanovićem, hrvatska reprezentacija do pobjede je stigla u zadnjim minutama uzbudljive utakmice, kada je stekla nedostižnu prednost za Ukrajince.

- Svaka čast momcima, jer ovo je bila teška utakmica, peta u sedam dana. Bio je tu i umor, a imali smo i imperativ pobjeda, jer smo željeli uzeti, vjerojatno treće mjesto. To je ono što smo željeli. Bilo je dobrih stvari, ukazali su se Mavra i Raljak. Reprezentacija je skup najboljih koji se moraju žrtvovati. Mogli smo na poluvremenu imati i veću prednost, ali Ukrajinu se ne smije podcijeniti, jer dobila glatko Italiju. Potrošili smo se na Mihaljuku, prvo Bogdanović, onda Ramljak, pa je tu bio i Mavra s kreacijom. U zadnjoj četvrtini i kad smo gubili četiri razlike, a mi smo znali takve utakmice gubiti, sada smo se bez problema vratili. Tu je bio i doktor Kruno Simon, Babo je odigrao kapetanski, Zubac i Matković su zatvarali reket i možemo biti zadovoljni. Bez obzira tko nam dođe na suprotnu stranu u nedjelju, ja sam optimističan. I da smo izgubili, bio bih takav. A ako ciljate na tu neku utakmicu sa Srbijom, igrali biSMO i nju, pa što. Dobra nam je situacija, treba uživati, igrati... Dobili smo tri utakmice, a izgubili smo od dvije dobre reprezentCaije na loptu, dvije, kazao je izbornik Damir Mulaomerović.

HRVATSKA: Perković, Smith 7, Prkačin, Simon 11, Hezonja 6, Šarić 3, Gnjidić, Matković 10, I. Ramljak 3, Mavra 13, Zubac 10, Bogdanović 27

UKRAJINA: Bliznjuk 16, Bobrov 8, Mihajluk 14, Postovij 4, Sanon 11, Herun 21, Len 6, Lukašov 5, Skapincev, Sidorov, Tkačenko, Zotov