EP u košarci: Francuzi prvaci, Parker MVP, Bogdanović u najboljoj petorci

Ponedjeljak, 23. rujna 2013. 09:29 Napisao/la  SC

Bez kvalitetne reakcije Tomića, koji nije pokazao ništa, nismo niti mogli očekivati veće stvari od ovakvog poraza, rekao je Repeša nakon poraza od Španjolske

 

 

Tony Parker  odveo je francusku reprezentaciju do europske titule. U  Francuska nadigrala Litvu i pobijedila rezultatom 80:66,  Parker je postigao 12 koševa i tri asistencije, što je bilo dovoljno da postane MVP turnira s prosjekom od 19.7 koševa po utakmici.

 

Hrvatska je ostala bez medalje, ali ima igrača u petorci turnira. Bojan Bogdanović izabran je u najbolju petorku zajedno s Tonyjem Parkerom, Slovencom Goranom Dragičem, Litavcem Kleizeom i Španjolcom Marcom Gasolom.

Bogdanović je na EP-u prosječno provodio 34.1 minutu u igri i postigao 17.4 koša, uz 4.1 skok i 0.9 asistencija. Sve to nije pomoglo hrvatskoj reprezentaciji u utakmici za broncu protiv Španjolske (66:92). Ostavili su naši košarkaši dobar dojam u svim utakmicama, osim u premijernom i završnom nastupu protiv Španjolaca. Utakmicu opterećenu umorom i ozljedama načetih igrača nismo mogli dobiti na mišiće, već na kombinatoriku i intenzivnu obranu koje nije bilo.

 Fotogalerija Pixsell

- Nisam zadovoljan igrom, trebali smo ih dulje držati u egalu, opet su nas doslovno ni iz čega ostavili 'na suhome'. Šteta zbog angažmana, propustili smo dobru priliku u vremenu kada smo se psihološki uspjeli podići. Bez kvalitetne reakcije Tomića, koji nije pokazao ništa, nismo niti mogli očekivati veće stvari od ovakvog poraza. Analizirat ćemo još sve u narednom periodu, a za buduće projekte moramo neke igrače zamijeniti borbenijim i hrabrijim pojedicima. Istaknut ću doprinos Bogdanovića koji je pokazao zašto mu je karijera u uzlaznoj putanji, kazao je Repeša.

 

Klonuli su hrvatski košarkaši duhom i tijelom u nastavku susreta za brončanu medalju. Slabokrvnost će ostaviti dublji trag od ovakvog poraza, koji ne bi bio tragedija da su svi igrači dali sve od sebe što im je ostalo. Sve će ostati na osam uzastopnih pobjeda, bez završne točke na i u obliku medalje. Ne smije javnost ipak biti nezadovoljna, navijači su se vratili na košarkaške utakmice naše reprezentacije, ponovno je nakon dugog niza godina prisutan naboj kakvog nije bilo.

 

Igrači koji su na ovom prvenstvu ostali dužni, posebice Ante Tomić, morat će pokazati da su i u reprezentaciji prve violine, kao što to neosporno jesu u svojim klubovima. Hrvatska košarka je u uzletu, ovo je samo prva stepenica do nekog, možda i još većeg rezultata. Tu će sada, svoja leđa morati podmetnuti Hrvatski košarkaški savez, što je do sada graničilo s utopijom.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.