EP 2021 Hrvatski košarkaši počinju kvalifikacije utakmicom protiv Švedske

Petak, 21. veljače 2020. 08:16 Napisao/la  SC
Roko Leni Ukić
Roko Leni Ukić Foto: HKS

Hrvatska košarkaška reprezentacije počinje kvalifikacije za Europsko prvenstvo 2021, prvu utakmicu naši košarkaši igraju u petak (18) protiv Švedske u Zagrebu.

- Dečki su došli jako motivirani i željni dokazivanja, napravili smo nekoliko jako dobrih treninga i nestrpljivo čekamo prvu kvalifikacijsku utakmicu. Želimo izaći na parket pred punom dvoranom Dražena Petrovića, dati sve od sebe, uživati na parketu i iskreno se nadam i očekujem nadam se da će to biti dovoljno. Šveđani su stigli u sastavu kakvom smo i očekivali, odnosno u najboljem mogućem. Igraju dosta brzo i agresivni su. Može se reći da preferiraju španjolski stil igre jer imaju pet igrača iz španjolske lige te još dva iz druge španjolske lige – što znači da je sedam igrača produkt španjolske škole košarke. No, ponavljam, mi smo domaćini, dobro smo trenirali, motivirani smo i u dobrom stanju. Moramo parirati njihovom intenzitetu i onda će naša kvaliteta doći do izražaja, kazao je izbornik Veljko Mršić.

- Mi prvi, igrači i stožer, smo prvi koji bi trebali izgraditi pozitivu, to je ono što nam je najpotrebnije. U prošlom ciklusu je bilo nekih stvari koje su negativno utjecale na našu ekipu. Momci koji su tu prisutni su kvalitetni, zdravi, mentalno prisutni i koncentrirani, sad samo to sve treba prenijeti na parket i napraviti tu sinergiju na domaćem terenu s publikom. Tko god je na drugoj strani, uza sav respekt, ne moramo se pretjerano opterećivati i možemo se nadati dobrim stvarima, smatra povratnik u reprezentaciju Roko Leni Ukić.

- Imam priliku igrati pred svojim roditeljima nakon dosta dugo izbivanja. Drugačiji je osjećaj igrati u Hrvatskoj i presretan sam što sam ovdje. Hvala izborniku što mi je dao povjerenje, rekao je Marić Marić.

Mršićev popis za Švedsku: Toni Perković Hrvoje Perić Pavle Marčinković Filip Krušlin Roko-Leni Ukić Darko Planinić Miro Bilan Mateo Drežnjak Dominik Mavra Roko Rogić Željko Šakić Marin Marić

Hrvatska u Skupini D igra s Turskom, Nizozemskom i Švedskom.

Raspored,
1. kolo (21. 2. 2020): Turska – Nizozemska, Hrvatska – Švedska
2. kolo (24. 2. 2020): Nizozemska – Hrvatska, Švedska – Turska
3. kolo (26. 11. 2020): Nizozemska – Švedska, Hrvatska – Turska
4. kolo (29. 11. 2020): Nizozemska – Turska, Švedska – Hrvatska
5. kolo (19. 2. 2021): Turska – Švedska, Hrvatska – Nizozemska
6. kolo (22. 2. 2021): Turska – Hrvatska, Švedska – Nizozemska

 

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.