Dražen Anzulović: Garantiram vam da svi NBA igrači žele igrati za reprezentaciju

Ponedjeljak, 11. lipnja 2018. 20:38 Napisao/la  SC
Dražen Anzulović: Garantiram vam da svi NBA igrači žele igrati za reprezentaciju

 

U Hotelu Panorama u Zagrebu održana konferencija za medije kojoj su nazočili predsjednik HKS-a Stojko Vranković, predsjednik Stručnog savjeta Dino Rađa, izbornik Dražen Anzulović te igrači Rok Stipčević i Darko Planinić.

Izbornik je objavio uži popis igrača na koje će računati u dvije nadolazeće kvalifikacijske utakmice te plan priprema i natjecanja reprezentacije, uključivši i raspored za Kup Borislava Stankovića u Kini.

- Napokon smo došli do dana kada krećemo u novi ciklus. Čekali smo s objavljivanjem popisa od 17 igrača koji se okupljaju jer do jučer praktički nismo znali tko će se moći odazvati, a tu prvenstveno mislim na NBA igrače i garantiram vam da svi oni žele igrati za hrvatsku reprezentaciju. To je meni u startu bilo najbitnije, svi su igrači s kojima sam kontaktirao izrazili želju da igraju za reprezentaciju. Od prvog dana ćemo nastojati da se ne okrećemo u prošlost. Mene interesira da svi zajedno stavimo jedan dio našeg ega sa strane i da krećemo s riječima da možemo, da vjerujemo i da ćemo pokušavati dok god imamo i minimalne šanse da se plasiramo na Svjetsko prvenstvo. Mi – igrači, stožer, Savez, novinari – svi zajedno. Mislim da je to bit hrvatske reprezentacije. Znate u kakvoj smo poziciji, međutim tu vjeru nam nitko ne može oduzeti. Ta želja nam mora biti vodilja uz poštovanje u tim međusobnim odnosima, ali ne verbalno, nego s djelima na parketu. Želio bih naglasiti i da je hrvatska reprezentacija prvenstveno čast, ali i obaveza svakog igrača. Najprije smo objavili 28 igrača, što nije uobičajeno za prvi popis, međutim u tom trenutku je puno igrača bilo pod upitnikom. Osim toga, hrvatska reprezentacija tijekom osmog mjeseca ima i turnir u Kini gdje ćemo napraviti još jednu selekciju, tako da imamo jasnu sliku svih potencijala koje imamo u hrvatskoj košarci. Tek ćemo za prijateljsku utakmicu s reprezentacijom Bosne i Hercegovine u Opatiji biti u kompletnom sastavu s, u ovom trenutku, tri NBA igrača. Nakon te utakmice napravit ćemo popis od 14 igrača koji će participirati u kvalifikacijskim utakmicama, rekao je Anzulović.

Reprezentacija će 15. lipnja u Sv. Martinu odigrati trening utakmicu s U-20 reprezentacijom Hrvatske, a 17. lipnja odlazi u Opatiju gdje će 19. i 22. lipnja odigrati dvije prijateljske utakmice s reprezentacijom BiH, s time da će prva biti zatvorenog tipa.

Već 28. lipnja se igra prva kvalifikacijska utakmica za SP u Trstu protiv Italije, a 1. srpnja slijedi utakmica protiv Rumunjske u Cluju.

Tu ljeto za igrače i stožer ne završava jer ih očekuje Kup Borislava Stankovića koji se održava u Kini od 14. do 17. kolovoza, a osim naše, sudjeluju i reprezentacije Kine, Tunisa i Finske.

POPIS IGRAČA:
LUKA BABIĆ
IVAN RAMLJAK
JOSIP BILINOVAC
DOMAGOJ BOŠNJAK
KRISITJAN KRAJINA
DOMAGOJ VUKOVIĆ
FILIP KRUŠLIN
ROK STIPČEVIĆ
DARKO PLANINIĆ
TOMISLAV ZUBČIĆ
MATE KALAJŽIĆ
KARLO ULJAREVIĆ
KREŠIMIR RADOVČIĆ
JAKOV MUSTAPIĆ
MARIN MARIĆ
ANTONIO VRANKOVIĆ
KARLO ŽGANEC
ŽELJKO ŠAKIĆ (od 14.06.)
*NBA igrači se pridružuju 20. lipnja

STRUČNI STOŽER:
DRAŽEN ANZULOVIĆ - izbornik
DRAŽEN OREŠKOVIĆ - trener
VLADIMIR KRSTIĆ - trener
JOSIP SESAR - trener
ŠIME TOMAŠEVIĆ – kondicijski trener
Dr. MIRAN MARTINAC - liječnik
NIKICA ŠIŽGORIĆ - fizioterapeut
MIROSLAV KRNIC - fizioterapeut
IGOR KOLARIĆ – team Manager

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.