DINO RAĐA PORUČIO Od danas postoje samo rad, red i disciplina!

Srijeda, 19. rujna 2018. 15:27 Napisao/la  SC

Dino Rađa, Stojko Vranković i Dražen Anzulović osjetili potrebu podijeliti tegobe hrvatske košarke s javnošću

Dino Rađa
Dino Rađa

 

Dino Rađa, Stojko Vranković i Dražen Anzulović obratili su se hrvatskoj javnosti nakon još jednog u nizu poraza košarkaške reprezentacije:

- Nakon šestog mjeseca i nakon što su igrači u tom trenutku bili iscrpljeni, što su neki imali određene pauze pa nisu stigli u pravo stanju, ipak su odigrali dobro. Očekivao sam da će pred početak sezone biti bolje i za mene je iznenađenje kako je sve završilo. Čuo sam se s izbornikom svakih nekoliko dana oko situacije. Vidjeli ste kakav pritisak rade mladi igrači, to je teže sprovesti s ljudima koji imaju 30 godina. Znate, ja sam optimističan po pitanju budućnosti. Treba puno rada, ali sada nam se otvara prostor da u miru radimo i spremamo se za nešto dalje. Dozvolite da sam prošao puno toga i znam što treba da bi se došlo do rezultata. Mogu vam samo obećati da će se od danas samo tri postulata postaviti pred trenera: rad, red, disciplina. Tko je voljan to pratiti, bit će tu, tko nije voljan, zahvalit ćemo mu se, kazao je Rađa.

- Svjesni smo situacije u kojoj se nalazimo. Bit će teško, možda i nemoguće otići na SP. Imamo još četiri utakmice, dva ciklusa, jedan u studenom, drugi u veljače. Je li ovo realnost, i jest i nije. Nije, jer smo samim ulaskom u Savez krenuli u proces stvaranja našeg modela kako bi potencijalni igrači koji dolaze iz mlađih kategorija postali reprezentativci. Mislim da smo na dobrom putu, a ovo što se dogodilo s A selekcijom jest realnost, smatra Vranković

- Sigurno je kako smo svi razočarani kako je ovo završilo, nismo to očekivali. Kao trener preuzimam svu odgovornost. Da li bi nešto mijenjao sada, naravno da bih pa i nakon svih analiza koje sam napravio sa stručnim stožerom. Mislim da smo u selekciji promašili, za dva igrača, a druga stvar koju bih mijenjao, za koju mislim da je ključna, to jest fizička priprema momčadi. Tu izuzimam kondicijskog trenera Šimu Tomaševića koji je učinio sve što je u njegovoj moći. Nije išao s nama na kinesku turneju, to je jedan segment koji je po meni bio odlučujući. Najvažnija u svemu ostalom jest taktička priprema. Ne bih ništa promijenio u taktičkoj pripremi, osim možda ponekih sitnica. Mislim da smo bili taktički dobro pripremljeni na zahtjeve koje su utakmice nosile i da su za sve što se događalo na parketu važna dva razloga koja sam naveo. U najkraćim crtama to je moj rezime onoga što se događalo u ove dvije utakmice i kroz 20 treninga koje smo imali prije kvalifikacija. Taktika se odnosi na obje strane terena, treba držati intenzitet i koncentraciju svih 40 minuta. Svi treninzi su snimani i pohranjeni, kompletna taktička priprema je bila spremljena, ali nismo ih proveli na razini na kojoj smo to trebali provesti. Nema smisla da idem s imenima. Ovo je timski sport, homogenost cjeline je najbitnija. Da li bi bilo bolje ili lošije, to ne znam, to je hipotetsko pitanje. Naša baza igrača se zna i nju smo testirali kroz šesti mjesec i kinesku turneju. Znamo čime možemo raspolagati. Promijenili su se ciklusi priprema kada ste imali 40-50 dana u kojima ste mogli pripremiti igrače. Sada moraju 100% fizički doći na pripreme. U završnici utakmice smo padali na osnovnim stvarima koje se ozbiljnim momčadima ne bi trebale događati. Nema trenera koji u 20 treninga može promijeniti fizičku pripremljenost igrača. Nisam zadovoljan jer kroz treninge nisam uspio dobiti ono što sam tražio. Naznake smo vidjeli u utakmicama protiv Slovenije. Konstruktivna kritika meni je pozitivna. Apsolutno sam nezadovoljan kako smo proveli pripremni period i kako smo pratili sve ono što smo trebali igrati. Bojkot nisam osjetio, to morate pitati igrače, rekao je Anzulović.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.