DINO RAĐA

Vrhunska podvala po pitanju struke

Subota, 23. veljače 2019. 10:44 Napisao/la  Igor Vranić

Hrvatska ostala bez nastupa na SP

Dražen Anzulović i i Dino Rađa
Dražen Anzulović i i Dino Rađa

 

Hrvatska košarka doživjela je još jedan težak udarac, porazom od Poljske definitivno je ostala bez nastupa na SP-u Kini.

Iako je udarac bio očekivan, bolna je spoznaja da je hrvatska košarka postala trećerazredna reprezentacija koju vodi drugorazredni trener:

- Čestitam Poljskoj, bili su bolja momčad u 40 minuta na terenu. Otvorili smo utakmicu jako dobro, ali nismo nastavili s tom igrom. U drugoj četvrtini smo se opet digli na +10, ali nismo zadržali prednost do poluvremena. Možemo biti zadovoljni s prvim dijelom, ali nastavak je bio problem. Nismo imali dovoljno odgovornosti u nekim obrambenim zadacima, nismo zaustavljali poljske napade - posebno u zadnjoj četvrtini. Izgledali smo kao da smo izgubili snagu, a definitivno smo izgubili kontrolu. Za pobjedu nad Poljacima trebalo je 40 minuta odlične igre, ne samo poluvrijeme. Težak je ovo trenutak jer smo ostali bez SP-a, ali moramo biti svjesni situacije u kojoj jesmo jer vjerojatno nismo ni zaslužili biti na SP-u. Ovaj Savez mora znati koji je sljedeći potez. Znamo da kroz ove kvalifikacije bez šest najboljih igrača teško možemo parirati ovakvim selekcijama. Nemamo kontinuitet, moramo imati opciju B jer potencijala imamo, a on ništa ne znači ako ga ne pretvorimo u dobit. Moramo se vratiti u dvorane da bi mogli pratiti trendove vrhunske košarke, rekao je izbornik Dražen Anzulović nakon poraza od Poljske u Varaždinu.

Objektivni problem hrvatske košarke nije ekskluzivan, zbog FIBA-e kvalifikacije ni za jednu reprezentaciju ne mogu igrati NBA igrači.

Međutim, igrali su za Hrvatsku u ovim kvalifikacijama četvorica NBA igrača (Bogdanović, Šarić, Zubac, Žižić), pa je svejedno izgubila od Poljske (74:79), a Anzulović ostao izbornikom.

Nije problem u Anzuloviću nego u čelništvu HKS-a koji personificira predsjednik Stručne komisije Dino Rađa.

Jedan od najvećih hrvatskih košarkaša svih vremena najbolji je primjer kako nekoć vrhunski igrač može postati vrhunska podvala kada se počne baviti strukom.

Maradona je bio bolji nogometaš nego što je Rađa bio košarkaš.

Argentinci ne daju Maradoni da vodi najmlađu nacionalnu selekciju, a kamo li da vodi struku saveza.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.