Dario Gjergja, pomoćnik izbornika: Moramo zadržati kontrolu, to će na Eurobasketu puno značiti

Srijeda, 19. kolovoza 2015. 21:12 Napisao/la  SC

Kroz zadnjih par minuta nedostajalo je kontrole lopte u napadu, imali smo i nekoliko brzih šuteva uz dvije-tri izgubljene lopte. Sve nas je to koštalo ulaska u disbalans u završnici, izgubili smo fokus i koncentraciju, kaže Gjergja

Hrvatska košarkaška reprezentacija vrlo dobrom predstavom protiv Litve (72:59) zaključila je nastup na pripremnom turniru u Kaunasu. Nešto više od dva tjedna ostalo je do prvog podbacivanja u zagrebačkoj Areni, petog dana rujna Hrvatska će ondje u okviru skupine C ugostiti Sloveniju. Utakmicu protiv Litve, možda i najbolju u ovom pripremnom ciklusu hrvatskih reprezentativaca komentira Dario Gjergja, jedan od dva pomoćnika izbornika Velimira Perasovića.

- Odigrali smo u 33-34 minute jednu jako dobru utakmicu. Kontrolirali smo i tempo i ritam utakmice, kako obrambeno tako i napadački. Međutim, onda je došlo do malog opuštanja. U prijateljskim utakmicama može se dogoditi velika razlika, ali mi isto tako moramo zadržati kontrolu igre do kraja jer će nam to itekako puno značiti na Europskom prvenstvu, rekao je Gjergja.

Pokazala je Hrvatska zavidnu dozu raznovrsnih rješenja na oba kraja teren. Litavci do ulaska u završnicu utakmice nisu mogli parirati Perasovićevim momcima, no Gjergja je pronašao nekoliko bitnih detalja na koje će stručni stožer morati upozoriti igrače do početka službenih nastupa.

- Obrambeno smo stvarno bili na nivou osim možda prve dvije-tri minute kada smo imali par grešaka u rotaciji. Na kraju smo uspjeli iskontrolirati njihov skok, tranziciju i rani pick and roll. Mečirali smo jako brzo njihove šutere, sve je generalno bilo na visokom nivou, no kroz tih zadnjih par minuta nedostajalo je kontrole lopte u napadu, imali smo i nekoliko brzih šuteva uz dvije-tri izgubljene lopte. Sve nas je to koštalo ulaska u disbalans u završnici, izgubili smo fokus i koncentraciju, do kraja priprema moramo ispraviti te greške i napraviti jednu glazuru cjelokupnog rada do Europskog prvenstva, kaže Gjergja.

Hrvatska će od 26. do 28. kolovoza odraditi pripremni turnir u Zagrebu protiv reprezentacija Bosne i Hercegovine, Estonije i Izraela, a s treninzima će nastaviti u subotu nakon kraćeg odmora.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.