Damir Mulaomerović: Najteže će biti odrediti 12 igrača koji će u petak istrčati na parket

Utorak, 22. veljače 2022. 16:13 Napisao/la  SC
Damir Mulaomerović
Damir Mulaomerović Foto: Marin Sušić/HKS

Hrvatsku košarkašku reprezentaciju očekuju dvije kvalifikacijske utakmice protiv Švedske, na kojima će u ulozi izbornika debitirati Damir Mulaomerović.

Trener Cedevita Juniora ne štedi riječi pohvale za svoje repezentativce. 

- Ovih 15 momaka su svojim ponašanjem i pristupom treninzima već na početku  pokazali da su stvarno prava ekipa. Čeka nas teška utakmica, a najteže će biti odrediti dvanaestoricu koji će u petak istrčati na parket jer su svi zaista na gornjoj granici – intenzitetom, pristupom, svime onime što treba krasiti jednu ekipu. Svi smo svjesni situacije u kojoj se nalazimo, ali siguran sam da će momci dati sve od sebe, rekao je Mulaomerović.

Na čemu je naglasak na treninzima?

- To su sve profesionalci s iskustvom, tako da je naglasak na taktičkom dijelu. Malo smo pojednostavnili način na koji ćemo braniti i pripremu za individualne karakteristike. Vremena je malo i ne možemo ulaziti u previše detalja. No, mogu reći da sam zadovoljan s dosadašnjim treninzima i reakcijom igrača.

Postoji li imperativ pobjede s obzirom na prve dvije utakmice kvalifikacija?

- Najveći imperativ stavljamo mi sami sebi, naravno da u svakoj utakmici idemo na pobjedu. Nažalost, te prve dvije utakmice su otišle na drugu stranu, malo je nedostajalo i sreće, obje su bile na jednu loptu. Međutim, najbitnije je ono što nas čeka – Švedska je dobra ekipa, no mislim da smo mi s ovim rosterom, s iskustvom koje su donijeli neki igrači, dobili više opcija i vjerujem da ćemo se dobro spremiti i vjerujem u pobjedu, zaključio je Mulaomerović.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.