PODCAST Kruno Simon: Previše se precjenjujemo, nama igračima je najteže

Četvrtak, 04. lipnja 2020. 17:06 Napisao/la  SC
Kruno Simon
Kruno Simon Foto: HKS

Gost podcasta Sportkluba u četvrtak bio je sjajni hrvatski košarkaš Krunoslav Simon

Komentator Josip Juraj Pajvot razgovarao je s Krunom o situaciji u Efesu, prošli su kroz njegovu respektabilnu karijeru i dotakli se stanja u hrvatskoj košarci i reprezentaciji.

Finale Eurolige lani, odigrao si sjajno, ali CSKA je ipak osvojio naslov?

- U klupskoj karijeri to mi je najljepši trenutak nakon OI i pobjede nad Italijom u Torinu. S 34 godine doći u najbolja četiri, stvarno sjajno. Igrali smo odlično to finale. Odlučili su detalji. Rado se sjetim tog iskustva bez obzira na poraz.

Reprezentacija?

- Nakon dobrog rezultata 2013. pao je kamen sa srca jer rezultati nisu bili bajni. A baš tad je bila ekipa od koje se najmanje očekivao neki veći uspjeh. Pripreme su bile tragične, ali jedna lopta na prvenstvu protiv Gruzijaca je sve promijenila. Pobjeđivali smo puno bolje od nas i krenula je euforija. Izgorili smo u četvrtfinalu i izgorili u najbolja četiri, jer nije prošlo ni 24 sata između susreta. Tu smo izgubili utakmicu protiv Litve jer smo se pregrijali.

OI Rio?

- Kad bi gledao individualce Srbije i Hrvatske u Riju, mi ne bismo trebali imati nikakve šanse. Ja sam igrao taj susret ispod svake razine. Babo nas je vukao i do olimpijade i u toj utakmici iznad svih. Ali podbacio sam ja i još nekoliko igrača, a svi smo morali igrati cijelu utakmicu odlično da bismo dobili Srbiju. Ovako nismo mogli. No, od Torina uz cijelu Rio najbolji dio karijere. Šteta za tu Srbiju.

Koji je razlog za izostanak rezultata?

- Mi nismo objektivan narod. Imali smo ekipu koja je među 7, 8 u Europi. Nekad se moglo poklopiti, ali nije da dođemo do medalja. Puno toga je kumovalo tome. No, ako smo svako prvenstvo u četvrtfinalu, ne možeš reći da smo loši u tom sportu. Nama igračima je najteže što nije bilo medalja, ali gubili smo od jačih ekipa. Ali ponekad i od lošijih. Previše se precjenjujemo.
 
Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.