NIKOLA VUJČIĆ, DIREKTOR SPLITA

Muka mi je od svega! Što meni sve ovo treba?!

Petak, 19. travnja 2013. 20:14 Napisao/la  Ivan Jelić

Ispada da sam tu došao raditi zbog neke svoje osobne koristi, kaže Vujčić

Nikola Vujčić, sportski direktor, igrač i  jedna od legendi KK-a Split  na izlaznim je vratima kluba sa Gripa. Razočaran je događanjima izvan i unutar kluba:

 

- Muka mi je više od svega ovoga, u klubu smo ostali samo Damir Skalin i ja. Nitko drugi nam se ne javlja. Nemamo upravu! Peti krug procesa preoblikovanja traje četiri mjeseca i ne zna se što će biti sa time. Zadar je to završio za samo jedan dan, naš će klub za dva mjeseca biti mrtav. Uz sve  probleme sa kojima se susrećem, svaki dan se pojavljuju nove neprovjerene informacije, hrpa insinuacija, trpim udarce ispod pojasa. Svi su digli ruke od kluba. Mnogi mi govore da sam lud što sam se vratio na Gripe, ispada da sam tu došao raditi zbog neke svoje osobne koristi i da sam izvukao milijune eura iz kluba. Odakle klubu milijuni eura kada igrači mjesecima nisu dobili plaću, kao trener koji vlastitim novcem plaća stan i hranu. Što meni sve ovo treba? Svaki dan idem od jedne do druge političke opcije ne bi li našao neko rješenje za spas kluba. Umoran sam od svega ovoga, zavapio je Vujčić. 

 

U petom krugu procesa preoblikovanja klub se trebao dogovoriti s vjerovnicima oko načina isplate dugovanja, odnosno da oni svoje dugovanje pretvore u dionice kluba. Radi se o iznosu od cca 4 milijuna kuna. Nažalost, negdje je zapelo. Grad koji je trebao postati većinski vlasnik kluba pred lokalne izbore  ne razmišlja uopće o stanju na Gripama. Odlazak u stečaj bivšeg trostrukog prvaka Europe čini se jedinom realnom opcijom.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.