HOS darivao Emu Stikić, mlada odbojkašica fair-play potezom donijela pobjedu Riječankama

Srijeda, 11. studenog 2020. 20:02 Napisao/la  SC

Pokazati sportski duh i fair play su životne vrijednosti, koje su često važnije i od same pobjede, rekla je Ema Stikić, koja je na dar dobila dres reprezentacije i pismo zahvale

Ema Stikić
Ema Stikić Foto: HOS

Zadar je nedavno bio domaćin državnog prvenstva u odbojci za kadete i kadetkinje, na kojemu su kadetkinje Rijeke zauzele četvrto mjesto.

Sedmu godinu uzastopno Riječanke su na državnom prvenstvu došli do borbe za medalju, što je najbolja potvrda kvalitetnog i kontinuiranog rada u klubu.

No, iako su zasluženo i ove godine izborile plasman u polufinale pobijedivši Umag 3:2 (16:25, 25:21, 26:24, 21:25, 15:13) jedan je poseban detalj ipak nekako izbio u prvi plan.

Riječanke su pobijedile nakon što je Ema Stikić, 16-godišnja Umažanka, pokazala poštenje svojstveno samo najvećim sportašima.

Kada se odlučivao pobjednik u petom setu Ema je, nakon što su suci dosudili poen za Umažanke, priznala da je dirala mrežu, poen je automatski pripao Riječankama, a tim poenom i – pobjeda.

Rijetko viđena fair play gesta nije ostala nezapažena, Hrvatski odbojkaški savez u srijedu je mladoj odbojkašici uručio  dres reprezentacije i pismo zahvale.

- Kada se prisjetim situacije, prije svega bih se htjela zahvaliti svojim suigračicama i treneru što su me podržali na potezu, iako je to u tom trenutku mogao biti pobjednički poen za nas. Također bih se htjela zahvaliti Hrvatskom odbojkaškom savezu, koji mi je poslao dres hrvatske reprezentacije. Ugodno sam se iznenadila i bit će mi čast i zadovoljstvo nositi ga. Utakmica je bila za ulazak u polufinale i čitavim tijekom igralo se poen za poen, a u odlučujućem petom setu dogodila se situacija u kojoj sam reagirala kako sam mislila da je ispravno, iako je to značilo poraz za moju ekipu. Pravi sportski duh i fair play su vrijednosti koje meni osobno jako puno znače, isto kao i klubu za kojega igram. Pokazati sportski duh i fair play su životne vrijednosti, koje su često važnije i od same pobjede, rekla je Ema Stikić.

Na Emine riječi teško je bilo što dodati, a sportaši u žaru borbe često zaborave da u životu postoje i važnije stvari od pobjeđivanja.

Bravo Ema, mnogi sportaši i sportašice morali bi se ugledati u tebe.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.