Predsjednik Fenerbahčea: Košarkaškim sucima u Euroligi plaćali smo darove

Petak, 14. rujna 2012. 10:38 Napisao/la  SC

- Svaki sudac koji bi stigao u Tursku suditi utakmicu uvijek bi otišao kupiti odjeći i darove, a sve je to platio klub. To je jedna vrsta tradicije koja se ustalila i koju su svi turski klubovi poštivali, rekao je Aziz Jildirim

Aziz Jildirim, predsjednik Fenerbahčea, koji je bio u zatvoru godinu dana zbog namještanja utakmica u nogometu, progovorio je javno o potkupljivanju sudaca i u košarkaškom svijetu. Jildirim je gostovao na turskoj televiziji, te je otkrio neke zanimljive detalje.

- Svaki sudac koji bi stigao u Tursku suditi utakmicu uvijek bi otišao kupiti odjeći i darove, a sve je to platio klub. To je jedna vrsta tradicije koja se ustalila i koju su svi turski klubovi poštivali, rekao je Aziz Jildirim pritom dodavši da unatoč "gostoprimstvu" nisu uvijek pobijeđivali.

Neovisno o tome očito da je da ni košarka nije lišena priča o podmićivanju, a čini se da je Aziz Jildirim samo zagrebao površinu. Inače, Jildrim je bio osuđen na šest godina i tri mjeseca zatvorske kazne zbog sudjelovanja u namještanje utakmica, ali je naknadno oslobođen optužbi zbog nedostatka dokaza.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.