ALPE ADRIA CUP Adria Oil Škrljevo od 18 sati na Mavrincima dočekuje momčad Nutrisport Ilirije koju trenira otac Luke Dončiča

Srijeda, 20. listopada 2021. 13:43 Napisao/la  KS

Ovo je utakmica koja će nas usmjeriti u našoj skupini, važna je za prolazak dalje, a najbitnija je da dobijemo neke igrače uoči utakmice s Goricom, kaže trener Damir Rajković

Košarkaši Adria Oil Škrljeva
Košarkaši Adria Oil Škrljeva Foto: Kristian Sirotich

Košarkaši Adria Oil Škrljeva danas (18 sati) nastavljaju s natjecateljskim obavezama, nakon utakmice protiv Cibone Škrljevčanima na parket dvorane u Mavrincima dolazi slovenska Nutrisport Ilirija u sklopu 2. kola Alpe Adria Cupa.

Škrljevčani slovensku momčad, za kormilom koje je Saša Dončić, otac Luke Dončiča, dočekuju nakon domaćeg poraza od Cibone, a uoči teškog gostovanja kod Gorice.

Naravno da to ne znači da večerašnja utakmica nema natjecateljsku draž.

- Nije nevažna. Daleko od toga. Ovo je utakmica koja će nas usmjeriti u našoj skupini, važna je za prolazak dalje, a najbitnija je da dobijemo neke igrače uoči utakmice s Goricom jer moramo proširiti roster budući da smo iduća dva tjedna stalno u ritmu srijeda-subota, reći će Damir Rajković, trener Adria Oil Škrljeva.

Loša vijest za Škrljevčane je da u večerašnjoj utakmici neće imati Tonija Jelenkovića.

- Bolestan je, nećemo ga imati danas, ali se nadam da će se do subote oporaviti i odraditi barem jedan trening. Očekujem da će se kroz današnju utakmicu Šain dignuti u formi, da ćemo Stojanovića dobiti na više minuta, da će Vucić uhvatiti prve prave minute. Imamo puno upitnika i puno želja, a prvenstveno da odigramo dobro i dobijemo utakmicu, nastavlja Rajković.

Nutrisport Ilirija ne spada u krug momčadi koje su čudo, ali definitivno niti u krug onih koje smiješ shvatiti olaku, kvalitetna su i dobro psoložena momčad.

- Imaju iskusnih igrača predvođenih Lukom Vončinom, koji je igrač ABA-ligaškog potencijala i igrao je na tom nivou, a imaju i mlade, potentne igrače Olimpije na posudbi poput Dana Duščaka, koji je bio u Realu, prošao njihovu školu i vratio se. Atletski su dobra ekipa, u prvenstvu dobro guraju i trebat će učiniti sve da dobijemo utakmicu. Kažem, nama je važna utakmica i zbog Gorice, koja je s nama u borbi za Ligu za prvaka. Prošle godine se pozicionirala kao četvrta momčad u ligi, ima širinu, kvalitetu, kontinuitet. Znali smo s njima igrati i dobro i loše, ali oni su ekipa koja nam po konceptu odgovara, zaključit će Rajković.

Trenerovo mišljenje dijeli i Paolo Marinelli, iskusni branič Adria Oil Škrljeva dobro poznaje svoje današnje suparnike.

- Dobro znam trenera Ilirije, igrao sam protiv njega, igrao sam i protiv Vončine, Duščak je jako talentiran igrač... Nema tu puno filozofije, treba ispraviti greške koje smo imali protiv Cibone i igrati na pobjedu. Čeka nas zahtjevan ritam, nakon toga slijedi Gorica, znamo svi da su momčad koja stremi vrhu, dodat će Paolo Marinelli.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.